Miriam Kosterman stelt zich voor

Directiesecretaresse van het eerste uur

De agenda van Sander Geerts managen, alle actiepunten uit meetings nakomen, kandidaten verwelkomen en het proces structureren. Directiesecretaresse Miriam Kosterman doet het zonder moeite. Juist een vol takenpakket waarbij ze veel één op één met Sander, maar ook met haar collega’s contact heeft, vindt ze prettig. “Iedere dag als ik binnenkom, vind ik het fijn onderdeel te zijn van deze club.”

Een vanzelfsprekende functie

Miriam staat bekend als bezige bij. Haar collega’s vragen zich regelmatig af waar ze haar energie vandaan haalt. “Ik ben graag druk bezig en zit liever niet stil. Dat bleek vroeger binnen het wegenbouwbedrijf van mijn ouders al.” Daar pakte ze taken op die een secretaresse normaal zou vervullen. Hard werken, zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid nemen kreeg ze van thuis mee. Dat ze later de opleiding tot secretaresse ging volgen en nu werkzaam is als directiesecretaresse, zag haar familie al van mijlenver aankomen.

Voordat ze bij Geerts & Partners aan de slag ging, bewandelde ze een ander pad. “Hiervoor werkte ik twintig jaar bij de Rabobank. Daar begon ik als ondersteuner van de directiesecretaresse. Ik ontdekte er nog meer mogelijkheden. Zo werkte ik een aantal jaren op de afdeling Bedrijven bij een lokale bank en maakte later de overstap naar het hoofdkantoor als secretaresse op de afdeling Management & Development. Hier had ik een organisatorische en proces begeleidende rol bij de in- en doorstroom van senior managers.”

De juiste plek

Miriam werkte twee decennia lang met veel plezier bij de Rabobank. Maar de reistijd en de lange dagen, in combinatie met haar gezin, waren een doorn in het oog. Daarom besloot zij een andere weg in te slaan. “Best spannend na 20 jaar. Gelukkig kwam ik in het sociaal plan van de Rabobank terecht waar ik kon ontdekken waar ik werkgeluk uit haalde. Ik overwoog het roer helemaal om te gooien. Maar ik krijg de meeste energie van mijn werk als directiesecretaresse. Ik houd ervan om mensen te ontzorgen.”

Vanuit een detacheringsbedrijf werkte ze in die functie voor een aantal gemeenten. Maar miste de dynamiek en hectiek van het bedrijfsleven. Het was voor mij een mooie ervaring om te ontdekken hoe een gemeente werkt en dat komt goed van pas in mijn huidige baan. Een oud-Rabobankmanager hoorde van Sander en Edo, directeuren van Geerts & Partners, dat Sander een nieuwe directiesecretaresse zocht. Zo is de bal gaan rollen. Nog voor ik thuis was van het eerste gesprek, werd ik uitgenodigd voor een tweede.”

Een fijne dynamiek

Inmiddels werkt Miriam ruim twee en een half jaar als vaste directiesecretaresse voor Sander Geerts. “We vullen elkaar heel goed aan en hebben aan een half woord genoeg. Ik zorg ervoor dat zijn afspraken gepland en voorbereid zijn, de agenda klopt en alle actiepunten worden nageleefd. Dat is best een puzzel, maar een leuke uitdaging. Tegelijkertijd vraagt hij mij om advies bij diverse vraagstukken die op ons afkomen.”

“Tijdens het werk hebben we veel plezier samen. We hebben dezelfde humor en mijn nuchtere blik helpt goed in onze samenwerking.” Miriam speelt ook een belangrijke rol in het Werving & Selectie proces. Zij nodigt de kandidaten uit, plant gesprekken bij opdrachtgevers en bereidt offertes voor. “De afwisseling in mijn werk, het contact met mijn collega’s, onze opdrachtgevers en kandidaten, maakt iedere dag een uitdaging, maar vooral erg interessant. Het geeft mij energie.”

Een warm bad

Sinds de overstap naar Geerts & Partners heeft Miriam nog geen seconde spijt gehad. “Ik kwam binnen in een warm bad. Ik leef op van de werkzaamheden in een kleiner bedrijf. De veelzijdigheid aan taken en de verantwoordelijkheid past perfect bij mij. Ik weet goed wat er overal speelt en kan echt meedenken over belangrijke zaken in de organisatie. Dat geeft vertrouwen en maakt een goede sfeer.”

Miriam Kosterman stroomlijnt de Werving & Selectie procedure zodat jij snel geholpen bent.   

Neem contact op met Miriam Kosterman

Benieuwd naar wat Miriam voor jou kan betekenen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.