Transitium Groep en Geerts & Partners APPA bundelen hun krachten

Transitium Groep komt onder de vlag van Yris, het verbindende merk van Geerts & Partners, waar ook ABGL en MZ Services onder vallen. “We kunnen nu in het hele land een nog betere begeleiding gaan bieden.” zegt Sander Geerts. Ook bij Transitium Groep zien ze de grote voordelen van een grotere paraplu. Algemeen directeur Arie-Paul Eijkelenboom: “We zijn blij dat de continuïteit van Transitium Groep op lange termijn is gewaarborgd.”


APPA staat voor de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers. Die wet regelt onder meer wachtgeld voor bestuurders die om wat voor reden dan ook stoppen met de uitoefening van hun functie. Om hun loopbaan een passend vervolg te geven wordt ondersteuning aangeboden door een re-integratiebureau dat is erkend door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Twee van de grotere bureaus gaan vanaf januari 2023 samen verder. Hun directeuren vertellen het verhaal van een voorbestemde fusie.

“Mijn broer Pim en ik zijn de derde generatie eigenaren van Transitium Groep. Wij willen de organisatie graag voort laten bestaan als naam en instituut, ook als we over een paar jaar stoppen. Sander en ik spraken al vaker met elkaar over samenwerken, maar het kwam er nooit van. Ik heb altijd bewondering gehad voor het ondernemende karakter van de bedrijven binnen Yris Geerts & Partners, bij hen gaat het niet alleen puur om de omzet.

Uiteindelijk telt de onderlinge klik, maar vooral het vertrouwen in elkaar. Bij Transitium Groep was het uitgangspunt dat áls we gaan samenwerken, we dat doen met professionals, mensen die het werk leuk vinden, er goed in zijn en die kunnen geven en nemen.” aldus Arie-Paul Eijkelenboom.

“Door te fuseren kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening verder verbeteren. We hebben eenFusie Transitium Groep beduidend kleinere APPA-praktijk dan Transitium Groep, waardoor we vaak zelf het wiel moesten uitvinden. Ik heb altijd met bewondering naar Transitium Groep gekeken, misschien wel met enige gezonde jaloezie. Vanwege hun schaalgrootte, hoe ze het APPA-traject hebben doorontwikkeld en de keuzes die deelnemers daarin hebben.

Arie-Paul en ik kunnen beiden enorm genieten als een oud-bestuurder of oud-Kamerlid nieuw werk weet te vinden dankzij goede begeleiding. Dat drijft ons allebei. Van onze APPA-deelnemers woont zo’n tachtig procent onder de rivieren. Transitium Groep bestrijkt heel Nederland. Onze APPA-coaches vinden dat een fantastische toevoeging. Ze worden sterker in hun beroepsuitoefening en krijgen een landelijk netwerk. Door de APPA-activiteiten van Geerts & Partners onder te brengen bij Transitium Groep, brengt Geerts & Partners nog meer focus aan op Werving & Selectie, Interim en (executive) Mobiliteit. Als mensgericht bedrijf past Transitium Groep bovendien perfect bij Yris. De naam Transitium Groep houden we uiteraard in ere, het is een sterk merk. En ik ben blij dat Arie-Paul en Pim de komende jaren de directie blijven voeren.” aldus Sander Geerts.

Arie-Paul Eijkelenboom: “De mensen die wij bij Transitium Groep begeleiden zijn veelal burgemeester, wethouder, gedeputeerde, Kamerlid of lid van het kabinet geweest. De meerwaarde van de fusie is onder meer dat Transitium Groep hen straks dichterbij werving & selectie en interim- management brengt, activiteiten die Geerts & Partners in huis heeft. Omgekeerd kan Geerts & Partners straks de nieuwe APPA-deelnemers ons uitgebreide programma aanbieden. In alle onbescheidenheid durf ik dat van grote toegevoegde waarde te noemen, evenals de meerwaarde van ons netwerk. Transitium Groep heeft binnen het openbaar bestuur een groot en uitstekend onderhouden netwerk.”

Sander Geerts: “De masterclasses van Transitium Groep zijn erg goed, en specifiek, bijvoorbeeld voor mensen die burgemeester willen worden of zich willen richten op de ontwikkeling van ondernemerschap. Het is heel mooi dat we die kunnen gaan aanbieden. De fusie geeft ruimte op allerlei fronten om te investeren in professionaliteit. Er komt een steviger backoffice, met een toegewijd team op het gebied van financiën, HRM en marketing.”

Raad van Advies De samenwerking tussen Transitium Groep en Yris ligt eigenlijk erg voor de hand. Goed dat nu de handen ineen worden geslagen. Als je een volgende stap in je loopbaan gaat maken, en je werkt in of rond het openbaar bestuur, dan zoek je een begeleider met kennis van zaken, die zich inleeft in jouw persoonlijke situatie. Daar vinden Transitium Groep en Yris elkaar. Bruno Bruins, voorzitter Raad van Advies van Yris.

Raad van AdviesWe moeten alles op alles zetten om kennis en vaardigheden van bestuurders en ambtenaren maximaal in te zetten en niet verloren te laten gaan. Dat vraagt om de beste advisering en begeleiding. De samenwerking tussen Transitium Groep en Geerts & Partners (Yris) garandeert het leveren van de kwaliteit en continuïteit die daarbij nodig is. Bas Eenhoorn – Voorzitter Raad van Advies – Transitium Groep.

 

Het artikel is ook te lezen in Binnenlands Bestuur van 23/12/2022

Wil je meer weten over de APPA activiteiten neem contact op met onze collega’s van Transitium Groep, en laat je gegevens achter.

Neem contact met ons op

Laat hier je gegevens achter.

Bekijk andere nieuwsberichten

Andere bekeken ook
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Andere bekeken ook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.

Lorem ipsum dolor sit amet, Privacy beleid.