Desirée zit helemaal op haar plek als adviseur interim

Dat Desirée Eenkhoorn uiteindelijk adviseur Interim zou worden, had zij vier jaar geleden niet kunnen bedenken. Toch wordt het officieel op 1 januari 2023. Vier jaar geleden begon Desirée als secretaresse bij MZ Services (ook deel van Yris). Sindsdien is Desirée niet meer bij de organisatie weg te denken. “Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze. Hier starten voelde als een warm bad. Ik werd meteen gezien en gewaardeerd.”

Persoonlijke groei

Al snel was Desirée meer dan secretaresse. “Door mijn ervaring in medezeggenschap pakte ik al gauw andere taken op; dat voelde heel natuurlijk. Ik ondersteunde de marketeer en pakte voor een deel van mijn werktijd het officemanagement op.” Toch voelde Desirée dat ze nóg meer in haar mars had. Het was tijd om de comfortzone te verlaten. “Toen er binnen Geerts & Partners een vacature ‘enthousiaste alleskunner’ voorbijkwam bij team interim, dacht ik: ja, die functie is mij op het lijf geschreven.”

Een spannende beslissing – interim-management was onbekend terrein voor Desirée – maar de veilige omgeving gaf haar zekerheid. “De rol was gelukkig in beginsel ondersteunend en nog niet volledig gedefinieerd, zodat ik die zelf kon invullen. Naast de vaste taken hield ik tijd over om meer op te pakken. Ik legde mijn plannen voor aan mijn leidinggevende, manager Interim Pascal van de Giessen. De reactie was positief: ga ervoor!”

Door haar eigen baan te vormen, veranderde de functie titel in Desirées handtekening van medewerker binnendienst naar recruiter. Maar het dekte nog steeds niet de lading van alles wat ze deed. ‘Ondersteunend adviseur’ voelde logischer, zowel voor haar als collega’s. Dus werd zij ondersteunend adviseur Interim.

Loopbaanbegeleiding en coaching

Collega’s vroegen zich af of Desirée niet allang zelf adviseur was. Nóg niet, maar sinds afgelopen zomer was ze er al wel druk mee bezig. “Pascal gaf me de ruimte om me voor te bereiden op een zelfstandige rol. Ze vroeg me wat ik nodig had om de volgende stap te maken. Mijn antwoord was: gesprekken met toekomstige contactpersonen, interne kennissessies en meelopen met collega’s.” Tijdens gesprekken met raadadviseurs en griffiers ontdekte Desirée dat dit werkveld precies in haar straatje paste. Door extra interne begeleiding wist ze het zeker: deze functie wordt het.

“De kennissessies werden gehouden met een voormalige gemeentesecretaris en wethouder. Precies wat ik nodig had om mijn kennis op te bouwen. Geerts & Partners staat natuurlijk voor begeleiding bij beweging op de arbeidsmarkt, daar maakte ik gebruik van. Door in gesprek te gaan met een van onze loopbaanadviseurs heb ik het vertrouwen gekregen voor mijn nieuwe rol.”

Ik ben het schoolvoorbeeld van leren op je werkplek en interne mobiliteit. Ik zou willen dat iedere werkgever er zo naar zou kijken. Kijk eens naar iemands ontwikkelingsmogelijkheden en de klik, in plaats van alleen maar naar de ideale kandidaat.

Nog steeds even enthousiast

Desirée denkt in haar rol over alles mee en staat midden in de organisatie. “Ik heb niet alleen een brede kijk op Geerts & Partners, maar op de hele organisatie en haar dienstverlening. Ik zie kansen als het gaat om oplossingen voor vraagstukken die onze opdrachtgevers hebben. Daarbij leg ik snel de link met collega’s en tussen de verschillende teams. Er gebeurt veel in deze functie en die afwisseling vind ik heel fijn.” Ondanks de zelfstandige functie, staat samenwerken bij team Interim centraal. Zo sparren ze dagelijks over vragen van opdrachtgevers en bijpassende oplossingen.

Desirées focus zal in het begin op de griffie liggen. Iets waar ze erg naar uitkijkt, net als de afspraken die ze de komende periode door het hele land heeft. “Na een hoop Teams-gesprekken kijk ik extra uit naar de fysieke afspraken op locatie. En ieder gesprek, met of zonder duidelijke vraag, maakt mij eigenlijk al enthousiast. Als ik te horen krijg dat het een fijn gesprek was, word ik blij.” Desirée zit lekker op haar nieuwe plek. “Als ik merk dat ik iemand goed heb geholpen, ben ik een gelukkig mens. Zolang dit zo voelt, zit ik op de goede plek.”

Neem contact op met Desirée Eenkhoorn

Ben jij benieuwd wat Desirée voor jou kan betekenen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.