Een uitdagende afstudeerstage met veel verantwoordelijkheden

Van grote dromen tot een uitdagende afstudeerstage bij Geerts & Partners: Anne van Uden kreeg al op jonge leeftijd inzicht in de juridische wereld. In de eerste klas van haar middelbare school kwamen ouders vertellen over hun carrière. Toen een ouder, advocaat van beroep, kwam praten, was Anne één en al oor. Ze twijfelde later dan ook niet lang om rechten te gaan studeren aan de Juridische Hogeschool in Tilburg. Haar doel? Praktische problemen juridisch oplossen voor particulieren. Anne zocht een juridische afstudeerstage met veel uitdagingen en verantwoordelijkheden. Die vond ze bij Geerts & Partners.

Van onderzoeksplan naar juridisch handboek

Het wetboek is vaak ingewikkeld waardoor particulieren niet weten wat hier nu eigenlijk in staat. Met haar afstudeerstage wil Anne meer inzicht bieden in het arbeidsrecht en de rechten en plichten van werknemers en werkgevers die daaruit voortvloeien. “Het is heel waardevol dat je voor particulieren een vertaler van het wetboek kunt zijn, als een soort juridisch adviseur.”

Met de uitkomst van haar onderzoek wil Anne een juridisch handboek maken; een leidraad. ‘Wanneer is iemand een zzp’er en wanneer is er sprake van dienstverband?’ En belangrijker nog: wat betekent dit juridisch, onder andere voor het heffen van belastingen? Tijdens Anne haar afstudeerstage bij Geerts & Partners krijgt Anne alle vrijheid om zelf antwoorden te vinden op deze prangende vragen, met de ondersteuning van Joachim van Hees en stagebegeleider Pierre Sarton.

“Bij Geerts & Partners ga je heel zelfstandig te werk. Ik krijg ook alle vrijheid om zelf te bepalen op welke manier ik mijn scriptie schrijf en heb ik een vraag? Dan staan alle collega’s klaar om mij te helpen. Ik ben hier echt onderdeel van het team”, aldus een enthousiaste Anne van Uden.

Een realistische kijk naar de toekomst

Voor Anne houdt het hier niet op. Ze gaat volgend jaar een premaster volgen, waarna ze gaat beginnen aan een master. Anne twijfelt nog tussen een master arbeidsrecht en strafrecht. Hoe weet je wat de juiste keuze is voor de toekomst? Door deze afstudeerstage bij Geerts & Partners krijgt Anne meer duidelijkheid over haar vervolgstudie(s).

“Het gebeurt vaker dat studenten een scriptie schrijven die niet heel waardevol is. Dat is bij Geerts & Partners gelukkig niet het geval. In mijn afstudeerstage doe ik onderzoek naar belangrijke juridische vraagstukken. Mijn stage is hierdoor erg waardevol”. Hou je van zelfstandigheid en weet je van aanpakken? Dan is Geerts & Partners echt een aanrader voor jouw afstudeerstage!

Ik voel me geen stagiaire, maar echt een onderdeel van het team. Door de zelfstandigheid die ik bij Geerts & Partners krijg, is het schrijven van mijn scriptie zoveel waardevoller!

Anne van Uden

Bij Geerts & Partners afstuderen, stage lopen of via een Jong Talent programma aan de slag? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Bekijk onze vacatures

Neem contact op met Anne van Uden

Benieuwd naar wat Anne voor jou kan betekenen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.