2020: het jaar van verandering

2020 was voor Geerts & Partners, ABGL en MZ Services het jaar van fuseren. En het jaar van verandering. Van samenwerken en krachten bundelen. Maar het was ook het jaar waarin de coronacrisis overheerste,  communicatie en dienstverlening deels online plaatsvonden en er creatieve initiatieven uit de grond schoten. ABGL – directeur Walter Gouw:  “Ondanks de crisis gaven we met collega’s en opdrachtgevers een positieve draai aan 2020. Het DNA van de drie labels kwam onder de naam Yris nog sterker tot uiting.”

Welke veranderingen bracht de fusie met zich mee?

Foto: Sander Geerts

Directeur van Geerts & Partners Sander Geerts:  “Een fusie dwingt je om uit je eigen referentiekader te stappen. Durven  loslaten wat je hebt en kijken wat de ander te bieden heeft. Om het daarna samen op te pakken. Daar werkt iedereen hard aan. Zo zijn de individuele marketeers gaan samenwerken als team waardoor ze elkaar naar een hoger level tillen.”

“Wat ik grappig vind, is dat MZ Services vaak betrokken is bij organisaties die fuseren en hen daarbij adviseert”, zegt Didi Verhagen, directeur van MZ Services. “Nu zitten we zelf in een fusieproces en passen we onze  adviezen over onder andere cultuurverschillen en communicatie- en informatievoorziening zelf toe.”

Walter: “Het samenvoegen van de drie organisaties is gunstig voor klanten en opdrachtgevers want we bieden nog meer maatwerk. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat ABGL een mobiliteitsdienstverbandkandidaat  heeft van wie de wensen beter aansluiten bij de dienstverlening van Geerts & Partners. Omdat hij of zij bij een ambtelijke organisatie werkte, bijvoorbeeld. Doordat we allemaal onder dezelfde vlag vallen, kunnen we daarin makkelijker en sneller schakelen.”

De coronacrisis viel samen met het fusietraject. Hoe gingen jullie daarmee om?

Sander: “We hebben er – net als iedereen – last van gehad. Juist in een sector waar persoonlijk contact met interim-professionals en mobiliteitsdienstverbandkandidaten zo belangrijk is, was dit een uitdaging. Je ziet elkaar minder en moet aan de slag met programma’s als Teams.” Walter: “Maar dat hebben we met z’n allen geweldig opgepakt.”

Hoe merkte je dat?

Didi: “Als trainings- en adviesbureau wilden we OR’en zo snel mogelijk online helpen met hun vraagstukken. We moesten snel schakelen. Binnen een week verzorgden we ons eerste webinar ooit. Daarmee lieten we zien dat we durven te experimenteren als de situatie daarom vraagt.”
Sander: “Dat gold ook voor de feestelijke opening van de nieuwe vestiging in Den Haag. Die kon fysiek niet doorgaan en daarom regelde team  marketingcommunicatie een passend alternatief. Zij zorgden dat het online door kon gaan.” Walter: “En meer  collega’s bedachten leuke initiatieven: van een coronakookboek tot coronaplaylist om tijdens het thuiswerken te luisteren.”

Wat leerden de drie labels van 2020?

Walter: “We realiseerden ons nog meer hoe belangrijk communicatie is en we zagen we dat er met een beetje creativiteit heel veel mogelijk is.” Sander: “Dat gaat niet alleen om online dienstverlening en vergaderingen, maar ook om de teamspirit die erin bleef door bijvoorbeeld  op vrijdagmiddag om vijf uur even online bij te praten.”

Een fusie en corona: we zijn daar ontzettend goed doorheen gekomen samen. Een flinke schouderklop voor het team. Dat is een groot feest waard wanneer dat weer kan. – Walter Gouw

Didi: “Ondanks dat dit jaar niet makkelijk was, bleven we opdrachtgevers ondersteunen. En boden we meer dan alleen onze diensten. Zo komt het merk Yris mooi tot uiting in de nieuwe podcastserie die we dit jaar lanceerden. Het nieuwe marcom team heeft ons gezamenlijke DNA  daarmee echt handen en voeten gegeven. Dat is een prachtig proces en dito resultaat.”

Met welk gevoel stappen jullie 2021 in?

Didi: “Hoopvol. Ondanks alle verschillen en onzekerheden bleven we zelfs in roerige tijden dicht bij onze waarden en DNA. We hebben er als Yris-team echt de schouders onder gezet en vooral gekeken naar wat wél kon.  Dat gevoel wil ik vasthouden.”

Sander: “Volgend jaar gaan we dichter op de missie van de labels zitten: werkgeluk voor kandidaten, opdrachtgevers en medewerkers creëren. En we gaan onze organisaties nog sterker positioneren. Zo willen we ABGL bijvoorbeeld nog nadrukkelijker neerzetten als mobiliteitsdienstverbandverlener. ”

Walter: “Dat geldt ook voor de persoonlijke kracht van alle collega’s. We willen eigenaarschap en talent meer stimuleren. Dan denk ik bijvoorbeeld aan talenten als al onze loopbaanregisseurs die samen WILL bedachten en dit het afgelopen jaar verder ontwikkelden. Hun slogan is ‘mensen verrijken’. Laten we die slogan in 2021 nog meer lading geven.”

Ook deel uitmaken van een organisatie waar eigenaarschap en regie op je loopbaan centraal staat?

Neem contact met ons op

Laat hier je gegevens achter.

Bekijk andere nieuwsberichten

Andere bekeken ook
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Andere bekeken ook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.

Lorem ipsum dolor sit amet, Privacy beleid.