Foto: Piet Wanrooij

Graag stellen we Piet Wanrooij voor. Sinds 1 april is hij onze nieuwe senior adviseur team werving & selectie in Noord- en Oost-Nederland. Piet woont in Nijeveen (Drenthe), heeft een groot netwerk en ervaring binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid. Zijn missie is om ‘Geerts & Partners wereldberoemd te maken’ in Friesland, Groningen, Overijssel, Flevoland en Drenthe.

Een echte netwerker

Piet Wanrooij merkt dat mensen in het noorden en oosten Geerts & Partners meestal nog niet of onvoldoende kennen. Er is hier veel te winnen. Zijn aanpak ligt al klaar. Piet: “Op de eerste plaats richt ik mijn aandacht op mijn bestaande netwerk. Ik heb al veel afspraken gemaakt met mijn contacten hier. Aan al deze mensen stel ik standaard de vraag wie ik als volgende moet gaan spreken om mijn opdrachten binnen te halen, zodat ik kandidaten kan gaan werven.”

Piet is een echt netwerker. “Als ik ergens ben, zeg ik de mensen die ik ken natuurlijk even gedag, maar ik focus me altijd op diegenen die ik nog niet ken. Daar ga ik mee in gesprek. Zo pak ik het nu ook aan; dan breid ik mijn netwerk snel uit.” De senior adviseur heeft erg veel zin in zijn nieuwe functie. “Ik wil in het balboekje komen van beslissers binnen de lokale overheden.” Piet schroomt niet om ook in andere sectoren dan de overheid te zoeken naar potentieel talent. “Het is een mooie uitdaging om mensen uit de zorg of maatschappelijke organisaties in ons netwerk op te nemen.”

Neus voor talent

Zijn hart gaat sneller kloppen van kandidaten die tot hun recht komen in een nieuwe rol. Piet: “Ik heb een neus voor talent. Vaak ervaar ik dat mensen meer kunnen dan ze denken. Ik ben iemand die echt contact maakt, ziet wat mensen beweegt en verder bouwt op basis van wat goed gaat. Ik wil anderen graag verder brengen. Ik kan dan ook niet wachten om de pareltjes in deze regio te ontdekken en hen klaar te stomen voor toekomstige opdrachten.”

Deze pareltjes zijn er volgens Piet in alle soorten en maten. “Goede mensen vinden is niet makkelijk; ze raken op. Ik vind het daarom bizar dat we mensen die met pensioen gaan, zó de poort uit laten lopen. Met maatwerk kunnen zij soms nog veel betekenen voor een organisatie.” Ook in de jonge generatie moeten we investeren, vindt de senior adviseur. “Jongeren willen zich breed oriënteren. Als je goede trainingen en diversiteit aanbiedt, kun je hen aan je binden voor jaren.”

Onderbuikgevoel

Kandidaten in Noord- en Oost-Nederland die op zoek zijn naar een beter passende plek mogen Piet natuurlijk ook zelf benaderen. Hetzelfde geldt voor overheden met openstaande vacatures. Piet: “Ik sta zowel de werkgever als -nemer bij. Een perfecte match is er een waar beide partijen superenthousiast van worden.” Piet vaart hierbij op zijn onderbuikgevoel en adviseert anderen dit ook te doen.

Op zoek naar de parels van Noord- of Oost-Nederland?

Piet duikt ze voor u op!