De kwaliteit van bestuur wordt in het samenspel van de politiek, het bestuurlijke en ambtelijke bepaald. Hoe kan de kwaliteit van bestuur hierin positief beïnvloed worden? Tijdens deze dag komt u tot waardevolle nieuwe inzichten van het bestuurlijk ambtelijk samenspel. U ontmoet mensen uit het werkveld en gaat samen de inhoud in.

Tijd: 10:00 u – 17:00 uur
Locatie: Landgoed Mariënwaerdt, Beesd

Aanmelden voor deelname

Bestuurlijk ambtelijk samenspel: Kwaliteit van bestuur

Ad de Kroon en Els Putker nemen u mee in een drietal factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van bestuur.

1. De kwaliteit van de uitvoering. De structurele onder-belangstelling van de politiek voor uitvoering en de uitvoerende organisatie(onderdelen) en wat kunnen we daaraan doen?

Foto: Ad de Kroon

2. Het lerend vermogen van de overheid. Wat vraagt dit van het bestuurlijk ambtelijke samenspel? En welke voorwaarden gelden voor lerend vermogen en hoe leren we van mislukkingen, waardoor het geen mislukkingen meer zijn?

3. Tegenspraak. Hoe gaan we daarmee om? Willen we dat stimuleren en zo ja, hoe? Hoe creëert men veiligheid en hoe vangt men signalen op van onveiligheid?

Locatie en tijd

Datum: donderdag 6 oktober 2022
Tijd: 10.00 uur tot 17.00Locatie: Landgoed Mariënwaerdt, Beesd

Aanmelden voor deelname

Heeft u op voorhand vragen over deze themadag, neem dan contact op met Els Putker via 013-2071006 of stuur een bericht via info@geerts-partners.nl.

Wij zien u graag op 6 oktober in Beesd!