Foto: Charlotte Uijterwaal

Charlotte Uijterwaal heeft in haar werk als projectassistent een aanjagende, ondersteunende en coördinerende rol. Sinds het begin van 2021 werkt Charlotte voor Herbert Zilverentant. Met zijn komst naar Geerts & Partners werd het netwerk flink uitgebreid. Daardoor kwamen nog meer opdrachten hun kant op. “Mijn energie haal ik uit het ondersteunen van mijn leidinggevenden, de coaches en de kandidaten. Bij een gezonde werkdruk leef ik helemaal op.”  

Signaleren en actie ondernemen

Charlotte legt uit dat ze mensen graag helpt. “Ik houd ervan om het mensen makkelijk te maken, dat is altijd zo geweest. Ook is zij kritisch in de werkprocessen, zie ik verbeter-of veranderpunten dan zal ik dat ook aangeven. Dat komt sterk terug in mijn werk: ik signaleer en zet het signaal door.”  

Voordat ze bij Geerts & Partners terechtkwam, deed ze jarenlang ervaring op bij verschillende afdelingen van Philips. Een buurvrouw vertelde over een functie die vrijkwam bij Geerts & Partners. “Op papier had deze functie me wat saai in de oren geklonken, maar mijn buurvrouw was heel enthousiast. En inderdaad, het werk geeft veel voldoening. Het vinden van een coach voor een kandidaat doen Herbert en ik heel doordacht: wie is deze persoon en welke coach past het beste bij hem of haar?”   

We kijken zoveel mogelijk naar de kandidaat en geven iemand de tijd om te verwerken wat zich net in zijn of haar loopbaan heeft afgespeeld. Dan komt het met solliciteren vaak wel goed. – Charlotte Uijterwaal   

Glunderend afscheid nemen   

Als projectassistent stelt Charlotte offertes op, waarin het traject staat omschreven dat iemand kan doorlopen. De meerwaarde van haar werk zit hem voor Charlotte in het contact dat ze met mensen heeft. Ze legt uit dat ze soms echt een band met kandidaten opbouwt: “We zien kandidaten een lange tijd, vertellen soms onze verhalen aan elkaar. Mensen nemen daar de moeite voor. Ik ben geen coach, toch durven mensen zich aan mij te laten zien. Het moment dat iemand je vertelt dat een sollicitatie is gepland, is zo ontzettend leuk. Daar doen we het voor. Na een periode zie je mensen glunderend afscheid nemen.”  

Meer weten over een Appa-traject bij Geerts & Partners?   

Neem contact op met Herbert