Senior adviseur / Interim-manager

Vanuit een inhoudelijke oriëntatie, met gevoel voor de relevante omgeving, ben ik in staat mensen te verbinden. Samen en Werken zijn mijn kernwoorden. Als creatief denker, in combinatie met goede communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis humor, weet ik mensen te inspireren om zichzelf en collega’s te verbeteren. Organisaties laten groeien door mensen te laten bloeien.

Marc is afgestudeerd als internationaal strafrecht jurist. Begonnen als vakspecialist groeide hij al snel door naar management functies. Om zijn kennis en vaardigheden op dat vlak te vergroten heeft hij diverse trainingen en opleidingstrajecten gevolgd. Na zijn overstapt naar de lokale overheid heeft hij onder andere de voor gemeentesecretarissen ontwikkelde SIOO opleiding voor Lokaal Leiderschap afgerond.

Marc is begonnen als beleidsmedewerker internationaal strafrecht bij het ministerie van Justitie. Daarna heeft hij diverse coördinerende en managementfuncties gehad bij hetzelfde ministerie.  In die periode is hij tevens 2 jaar voorzitter geweest van een comité van de Raad van Europa belast met de totstandkoming van verdragen. In 2002 is hij overgestapt naar de lokale overheid. Hij heeft vervolgens management functies gehad binnen de “zachte sector” van het gemeentelijke domein (veiligheid, juridisch, welzijn, publiekszaken etc). Sinds 2011 is hij algemeen directeur/gemeentesecretaris bij diverse gemeenten. Eerst is vast dienst en vanaf mei 2017 via Geerts & Partners op ad interim basis. In die periode heeft hij leiding gegeven diverse verander trajecten. Kenmerkend voor zijn carrière is de afwisseling tussen een stevige inhoudelijk taak en management op zowel strategische, tactisch als operationeel niveau.

Competenties

Vanuit een inhoudelijke oriëntatie, met gevoel voor de relevante omgeving is Marc in staat mensen te verbinden. Zijn aanpak kenmerkt zich door termen als: besluitvaardig, overtuigingskracht, samenwerking, resultaats- en mensgericht. Als creatief denker, gecombineerd met goede communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis humor, weet hij mensen te inspireren en hen en hun organisaties daardoor te laten groeien.

Marc is als interim manager inzetbaar op het niveau van de directie bij gemeenten en andere non-profit instellingen. Hij is tevens beschikbaar voor vragen en bemiddelen op aangaande interim manager, loopbaan oriëntaties en werving en selectie.

Geïnteresseerd in deze Interim-professional?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Pascal van de Giessen, onze deskundige directeur op het gebied van Interim & Detachering.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.