Foto: Herbert Zilverentant

Een verbinder, iemand die graag in contact is met anderen en van betekenis is voor de samenleving. Eigenschappen die Herbert Zilverentant ontwikkelde als raadslid, wethouder en statenlid voor de VVD. Sinds 1 december zet hij deze competenties kracht bij in de rol van senior-adviseur mobiliteit bij Geerts & Partners. Leer Herbert kennen. 

Van politicus naar adviseur mobiliteit

Op zijn achttiende sloot Herbert zich aan bij de VVD. Tijdens zijn studie Politicologie in Leiden werd Herbert raadslid in Leiderdorp. Logische keuze, want maatschappelijke betrokkenheid zat er al vroeg in. Later vervulde hij in Leiderdorp vier jaar de rol van wethouder met een uitgebreide portefeuille. Gemeenteland en de overheid kennen dus geen geheimen voor Herbert. In zijn nieuwe rol als adviseur mobiliteit vindt hij zonder moeite zijn weg. 

Team Geerts & Partners

Dankzij goed contact met voormalig VVD-minister en huidig Raad van Advies lid van Geerts & Partners Bruno Bruins, kwam Herbert in contact met de club. “Hij wees me tijdens een koffiegesprek op de vacature voor adviseur mobiliteit bij Geerts & Partners. De functie raakt aan mijn visie: door te netwerken en met mensen in gesprek te blijven, kom je verder.” 

Ervaringsdeskundige

Als adviseur mobiliteit zet Herbert zijn netwerk in en brengt hij het Appa-traject onder de aandacht bij bestuurders uit zijn netwerk. “Ik volgde na mijn bestuurstermijn zelf een Appa-traject en kwam daardoor terecht bij een communicatie-adviesbureau in Utrecht. Ik weet dus wat het is om na een bestuurdersrol opnieuw op zoek te gaan naar een baan. Daarnaast ben ik graag in contact met anderen en zie ik altijd kansen om hen te helpen. Netwerken, overleggen en iets betekenen is de rode draad in mijn loopbaan. Dat komt mooi samen in deze functie.” 

Laat Herbert u meer vertellen over het Appa-traject. Vanuit zijn rol als adviseur en ervaringsdeskundige praat hij je bij. 

Neem contact op met Herbert