Leer stil staan met een mobiliteitstraject van Geerts & Partners

Te snel willen

“Toen ik samen met mijn toenmalige werkgever de regeling trof voor het mobiliteitstraject bij Geerts & Partners, verwachtte ik eigenlijk binnen drie maanden weer aan de slag te zijn”, vertelt Marc. De realiteit week echter af van zijn verwachtingen. Dit was het geschikte moment voor Marc om stil te staan en uitzoeken wat hij wilde gaan doen.

Stilstaan

Geerts & Partners start het mobiliteitsdienstverband door u eerst even stil te laten staan bij de situatie. Ook moest Marc tot rust komen. “Dat vond ik verschrikkelijk. Ik voelde me schuldig als ik niks deed. Maar tegelijkertijd besefte ik ook dat het een cadeau was om na te denken over hoe de afgelopen jaren waren gegaan. Was ik goed bezig? En wat wil ik nu gaan doen?” Vragen waar coach  Ulco Wieringa hem begeleidde in het vinden van antwoorden.

Ik wilde meteen door nadat ik wegging bij mijn oude werkgever. Ik kwam er al snel genoeg achter dat het zo niet werkt.

Nieuwe inzichten tijdens mobiliteitstraject

Tijdens mijn mobiliteitsdienstverband, kreeg Marc veel nieuwe inzichten. “Ik leerde dat mijn zelfbeeld niet afhankelijk is van mijn werkprestatie. Het is belangrijker om naar jezelf te kijken dan naar wat voor status je hebt. Mijn werk is niet mijn identiteit.” Dankzij gesprekken met Ulco leerde hij beter relativeren. En ontdekte Marc bijvoorbeeld dat hij soms wat te ongeduldig en veeleisend is.

Eigen netwerk

“Ik kwam er opnieuw achter dat ik plezier haal uit het maken van analyses en het strategisch meedenken over verschillende processen met als doel die makkelijker en beter te maken om mensen verder te helpen. Naar zulke functies zocht ik.” Ondanks zijn sterke sollicitatiebrieven en trainingen in onder andere het optimaliseren LinkedInprofiel schoot het niet op.

Het mobiliteitstraject bij Geerts & Partners lieten ze mij volledig op mijn eigen tempo ondervinden.

In gesprekken met Ulco kwam Marc tot de conclusie dat hij de focus in zijn brieven moest blijven leggen op zijn passie en ervaring. “Maar ook dat ik nog steeds graag leer ondanks dat ik al wat ouder ben. Uiteindelijk kwam er niks blijvends uit deze sollicitaties. Maar door deze ervaringen en door op meerdere manieren kenbaar te maken dat je graag aan de slag wilt, vond ik een nieuwe functie. Met Ulco kon ik goed bespreken of ik deze kans moest pakken of niet.”

Project dat goed voelt

Nu werkt Marc voor de gemeente Nijmegen aan een tweejarig project. Ondanks een andere start door de coronacrisis, zit hij op zijn plek. “De functie is nieuw, maar zie het als ‘coördinator veilig gebruik van gemeentelijke accommodaties’. Waarbij ik advies uitbreng hoe veilig gebruik van accommodaties geborgd wordt in werkprocessen en ondersteun om zo’n veiligheidsproces in te richten.” Ook nu Marc aan het werk is blijft hij aangesloten bij het netwerk van Geerts & Partners.

Kies voor een re-integratietraject bij Geerts & Partners en leer net zoals Marc even stil te staan.

Neem contact met ons op
Bekijk onze cases of neem contact met ons op

Meer weten?

Cases mobiliteitsdienstverband

Lees over hun ervaringen

Meer weten over een mobiliteitsdienstverband?

Wij maken graag kennis met u