Door: Els Putker 

Foto: Els Putker

Wanneer u toe bent aan een nieuwe stap in uw loopbaan na een ambtsperiode, staan wij voor u klaar met Appa-begeleiding. Hierin (her)ontdekt u welke eigenschappen u kunt inzetten binnen het toekomstige werkveld en waar uw passies liggen. Voor kandidaten die het burgemeesterschap, ondernemerschap of andere functie binnen een ambtelijke organisatie ambiëren bieden wij, onder de vlag van het Instituut voor Loopbaan en Leiderschap (WILL), speciale masterclasses voor Appa-kandidaten aan. Wij bieden o.a. de volgende masterclasses aan:

  • Verandermanagement;
  • Ondermijning;
  • Transitie;
  • Ondernemerschap;
  • BAS (Bestuurlijk Ambtelijk Samenspel);
  • Route naar burgemeesterschap;
  • Interim.

Ook bieden we Toezichthoudende opleidingen aan en is UMIO | Maastricht University voor ons preferred supplier. Geaccrediteerde opleidingen die in heel Nederland te volgen zijn en waarbij instroom het hele jaar door mogelijk is. Aanbod van Bestuurderscentrum door UMIO: het Programma voor Aankomend Toezichthouder of de reguliere Masterclasses Toezichthouders en Bestuurders in Nederland of in Limburg volgen. Hierbij wordt u ingeschreven in het Register voor Toezichthouders.

Binnen Geerts en Partners staat de persoonlijke begeleiding centraal aangevuld met workshops en masterclasses vanuit WILL. Deze masterclasses zijn speciaal ontwikkelt voor Appa-kandidaten en direct gericht op de vervolgstap in hun loopbaan. – Els Putker

De masterclasses

Door onze jarenlange ervaring met Appa-begeleiding weten we dat concrete focus op de vervolgstap belangrijk is en dat ondersteunen we graag optimaal. Dit doen we in de vorm van masterclasses waarin ook ervaringsdeskundigen een waardevolle inbreng hebben. Dit als aanvulling op de persoonlijke begeleiding die de basis vormt van uw Appa-traject en waarin u reflecteert op de ambtsperiode, vooruitblikt op de toekomst en zich op de arbeidsmarkt presenteert. 

Sommige voormalig politieke ambtsdragers ambiëren een rol in het bedrijfsleven of het ondernemerschap na een ambtsperiode. Anderen vervolgen hun loopbaan bij voorkeur als bestuurder, burgemeester, of een andere rol binnen een ambtelijke organisatie. Voor deze vervolgstap ontwikkelden wij speciale masterclasses waarin de opgedane ervaring en de vertaalslag naar de arbeidsmarkt samenkomen. Sprekers vanuit de praktijk delen vanuit persoonlijke ervaring hoe zij het proces van ambtsdrager naar de huidige functie hebben doorlopen. 

De masterclasses gericht op de vervolgstap zijn een waardevolle component van het Appa-traject. – Els Putker 

Een succesvol Appa-traject 

Als geaccrediteerd Appa-bureau staat maatwerk altijd centraal bij ons. Ieder proces is uniek, want elke persoon is uniek. Naast de specifieke masterclasses, helpen wij met een goede arbeidsmarktpresentatie. Wij helpen in het vertalen van de bestuurlijke ervaring naar een effectieve arbeidsmarktpresentatie. Naast deze begeleiding hebben wij samenwerkingen met gerenommeerde instanties voor aanvullende opleidingen. Zo vinden wij samen met u de passende, duurzame plek voor uw vervolgstap.  

 Start uw maatwerk Appa-traject bij Geerts & Partners. 

Neem contact op met Herbert Zilverentant