Astrid koos voor een actieve rol in de Appa-begeleiding

Met plezier is Astrid Verblakt vier jaar lang wethouder Sociaal Domein geweest van gemeente Sittard-Geleen. Bewust koos ze ervoor om deze tijd niet te verlengen met een tweede termijn. “Ik heb in de mooiste periode van de decentralisaties in het sociale domein het fundament mogen leggen. Dat was een eervolle taak en vormden vier leerzame jaren. Echter was het voor mij tijd om weer verder te groeien.” Ze startte het traject APPA-begeleiding bij Geerts & Partners.

Toegankelijke APPA-begeleiding

Ik informeerde bij een aantal andere bureaus. Maar koos uiteindelijk voor de plek waar ik de beste klik voelde.

Geerts & Partners is niet alleen dichtbij qua locatie, maar ook toegankelijk. Ik kon altijd met mijn coach Marlies de Loo sparren en ze ondersteunde mij in de zoektocht naar nieuwe carrièrekansen. Bovendien is Geerts & Partners een organisatie die weet waar ik vandaan kom en hoe intensief een ambtstermijn is.

Zoeken naar werkgeluk

Het waren vier intensieve en enerverende jaren met deze complexe portefeuille en de bestuurlijke verantwoordelijkheid. Terug naar de basis en ontdekken waar ze zich in wil ontwikkelen was een belangrijk aspect voor Astrid. “Ik was erg actief bezig met het zoeken van nieuwe uitdagingen.

Ik liep snuffelstages bij bestuurders van verschillende organisaties. En werd actief als vrijwilliger bij een zorgboerderij en de basisschool van mijn dochter. Daarmee wilde ik mezelf de tijd gunnen te onthaasten en nieuwe energie te krijgen.”

Door nuttige gesprekken met Marlies kwam ik erachter wat bij mij past, zoals actief bezig zijn met organisatieontwikkeling.

Nieuwe loopbaanstap

De gesprekken met Marlies lieten Astrid beseffen waar ze haar energie uithaalt en waar juist niet. “Ondanks dat voor mij al duidelijk was dat ik nog steeds aan de slag wil in het Sociale Domein, wist ik nog niet in welke rol. Mede dankzij de persoonlijkheidstesten en gesprekken met Marlies vond ik snel mijn nieuwe functie.” Voor Astrid was het van belang dat ze niet een stap terug zou doen in haar loopbaancarrière. Daar hielp Geerts & Partners mee.

Advies van Astrid

Nu zit Astrid helemaal op haar plek als beleidssecretaris en directielid bij Kredietbank Limburg en kijkt ze positief terug op haar APPA-begeleiding bij Geerts & Partners. Het lijkt mij altijd wijs om een re-integratiebureau in te schakelen, omdat het de mogelijkheid biedt kwaliteiten objectief in kaart te brengen. En zo voor jezelf te bepalen waar je nu staat en waar je heen wilt. Uiteindelijk pak je de eigen verantwoordelijkheid voor jouw werkgeluk en ondersteunt een bureau daarin.

Toe aan een nieuwe stap in uw loopbaan na het wethouderschap? Wist u trouwens dat wethouders die zich tijdens hun wethouderschap oriënteren op hun loopbaan, eerder een nieuwe baan vinden. Meer weten?

Neem contact op met Herbert Zilverentant, hij vertelt u graag meer over Appa – of Pré-Appa-begeleiding
Informatie over (Pré-) Appa-begeleiding of neem contact op met Herbert Zilverentant

Meer weten?

Wat houdt (Pré-) Appa-begeleiding bij Geerts & Partners in?

Wij leggen het u uit

Wilt u meer informatie over (Pré-) Appa-begeleiding?

Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie