Appa-begeleiding bestuurder

Onze visie op Appa-begeleiding

Persoonlijke begeleiding door uw coach vormt de basis van onze begeleiding. Samen kijken we naar uw persoonlijke behoefte en brengen we de markt voor u in kaart. Gezamenlijk komen we tot een maatwerktraject en zorgen ervoor dat u effectief kunt solliciteren en starten met uw nieuwe stap in uw loopbaan! De fases in het Appa-traject zijn vaak niet opvolgend. Oriënteren en grip op de arbeidsmarkt staan primair in onze aanpak. De begeleiding duurt zolang u gebruik moet maken van de uitkering uit de Appa-regeling. Geerts & Partners heeft ruime ervaring in het begeleiden van oud-bestuurders. 85% van de bestuurders die wij begeleid hebben, heeft een nieuwe baan gevonden.

Uw ervaring als bestuurder, wat betekent dat op de arbeidsmarkt?

Als voormalig bestuurder heeft u de nodige ervaring en kennis opgebouwd op bestuursniveau. Uw bent daardoor direct inzetbaar in een volgende functie. Het is belangrijk om juist die ervaring en competenties die vóór deze bestuursperiode zijn opgebouwd ook te benoemen. Dit zijn mogelijk herkenbare aanknopingspunten voor potentiële werkgevers. Wij kijken samen met u naar de verworven competenties. Bovendien kunnen wij vanuit onze ruime ervaring op het terrein van werving & selectie, goed inschatten hoe potentiële werkgevers hiernaar kijken. Uw bestuurlijke ervaring gecombineerd met een professionele achtergrond kan voor hen uitermate interessant zijn.

Het re-integratieprogramma voor bestuurders, wat bieden wij u?

In het kader van de Appa-begeleiding heeft Geerts & Partners het re-integratieprogramma voor bestuurders ontwikkeld. Hierin worden masterclasses aangeboden op basis waarvan u uw carrière gaat vervolgen. Of misschien wil u een opleiding volgen, hiervoor kan u bij onze samenwerkende instanties terecht. Samen met uw coach bepaalt u de weg die u in ons speciaal ontwikkelde re-integratieprogramma voor bestuurders gaat doorlopen. Dit programma is onderdeel van WILL Instituut voor Loopbaan en Leiderschap.

Werving & Selectie voor leiderschapsposities

Geerts & Partners is sterk in netwerken. U wordt direct in contact gebracht met het voor u relevante netwerk. Ook maken onze actieve ambassadeurs in Nederland graag kennis met u en willen u verbinden met hun grote netwerk. Als bureau in werving & selectie en interim-management voor leiderschapsposities zijn we continue actief op de arbeidsmarkt specifiek voor hoger kader o.a. binnen de overheid, zorg en onderwijs.

Tijdelijke opdrachten en ervaring opbouwen

Regelmatig hebben wij tijdelijke opdrachten in onze portefeuille. U kunt ervoor kiezen als oud-bestuurders een tijdelijke interessante opdracht vervullen en wij begeleiden u daarbij. Ook zijn wij tijdens de uitvoering van een opdracht uw sparringpartner. De uitvoer van zo’n tijdelijke opdracht is niet alleen uitdagend en leerzaam maar versterkt ook uw professionele profiel richting de arbeidsmarkt.

Leiderschapscoaching via pré-Appa

Geerts & Partners heeft met het oog op de verkiezingen een programma ontwikkeld met als doel ‘zittende’ bestuurders in staat te stellen ruim voor de verkiezingen te starten met de oriëntatie op de volgende loopbaanstap. Wordt uw volgende stap weer een politieke functie, wordt het een baan in loondienst, of wellicht lonkt het ondernemerschap? U kunt voor deze oriëntatie kiezen ieder moment voor de verkiezing.

De onderscheidende aanpak

  • Wij leggen een sterke focus op de inzet van ons netwerk, zodat u op gesprek komt bij potentiële werkgevers.
  • Wij zijn uiterst positief en geloven in de kwaliteiten die politieke ambtsdragers hebben opgebouwd. Dit verkondigen wij actief naar de markt en richting potentiële opdrachtgevers.
  • Wij hebben regelmatig tijdelijke opdrachten in portefeuille. U kunt ervoor kiezen om een tijdelijke opdracht te vervullen en ervaring op te doen, hiermee versterkt u uw professionele profiel richting de arbeidsmarkt.
  • Als werving & selectie bureau zijn we dagelijks in gesprek met potentiële werkgevers en weten precies waar hun behoeften liggen. Hier kunnen we met onze kandidaten op inspelen.
  • We beschikken over een groot relatienetwerk met relevante contacten op beslissers-niveau. Zo zijn we een vacature van een organisaties vaak voor.
  • Door zelf actief interim-opdrachten in onze sector uit te voeren, blijven we aangehaakt en houden we netwerken toegankelijk.

Meer weten?

Neem contact op met Herbert Zilverentant
Bekijk de cases, of neem contact met ons op

Meer weten?

Cases Appa-begeleiding

Lees over hun ervaringen

Wilt u meer informatie over Appa-begeleiding?

Wij nodigen u uit voor een kop koffie