Appa en Pre-Appa-begeleiding bestuurder

Onze visie op Appa-begeleiding

Persoonlijke begeleiding door uw coach vormt de basis van onze begeleiding. Samen kijken we naar uw persoonlijke behoefte en brengen we de markt voor u in kaart. Gezamenlijk komen we tot een maatwerktraject en zorgen ervoor dat u effectief kunt solliciteren en starten met uw nieuwe stap in uw loopbaan! De fases in het Appa-traject zijn vaak niet opvolgend. Oriënteren en grip op de arbeidsmarkt staan primair in onze aanpak. De begeleiding duurt zolang u gebruik moet maken van de uitkering uit de Appa-regeling. Geerts & Partners heeft ruime ervaring in het begeleiden van oud-bestuurders. 85% van de bestuurders die wij begeleid hebben, heeft een nieuwe baan gevonden.

Uw ervaring als bestuurder, wat betekent dat op de arbeidsmarkt?

Als voormalig bestuurder heeft u de nodige ervaring en kennis opgebouwd op bestuursniveau. Uw bent daardoor direct inzetbaar in een volgende functie. Het is belangrijk om juist die ervaring en competenties die vóór deze bestuursperiode zijn opgebouwd ook te benoemen. Dit zijn mogelijk herkenbare aanknopingspunten voor potentiële werkgevers. Wij kijken samen met u naar de verworven competenties. Bovendien kunnen wij vanuit onze ruime ervaring op het terrein van werving & selectie, goed inschatten hoe potentiële werkgevers hiernaar kijken. Uw bestuurlijke ervaring gecombineerd met een professionele achtergrond kan voor hen uitermate interessant zijn.

Het re-integratieprogramma voor bestuurders, wat bieden wij u?

In het kader van de Appa-begeleiding heeft Geerts & Partners het re-integratieprogramma voor bestuurders ontwikkeld. Hierin worden masterclasses aangeboden op basis waarvan u uw carrière gaat vervolgen. Wij bieden o.a. de volgende Masterclasses aan:

 • Verandermanagement;
 • De Transitie;
 • Ondernemerschap;
 • Route naar burgemeesterschap;
 • Interim.

Of misschien wilt u een opleiding volgen. UMIO | Maastricht University is preferred supplier voor Geerts & Partners. Zij biedt personen die toezichthoudende functies ambiëren de volgende opleiding:  Programma voor Aankomend Toezichthouder of de reguliere Masterclasses Toezichthouders en Bestuurders in Nederland en specifiek in Limburg.  Inschrijving in het Register voor Toezichthouders is hiervan onderdeel. Samen met uw coach bepaalt u de weg die u in ons speciaal ontwikkelde re-integratieprogramma voor bestuurders gaat doorlopen. Dit programma is onderdeel van WILL Instituut voor Loopbaan en Leiderschap.

Werving & Selectie voor leiderschapsposities

Geerts & Partners is sterk in netwerken. U wordt direct in contact gebracht met het voor u relevante netwerk. Ook maken onze actieve ambassadeurs in Nederland graag kennis met u en willen u verbinden met hun grote netwerk. Als bureau in werving & selectie en interim-management voor leiderschapsposities zijn we continue actief op de arbeidsmarkt specifiek voor hoger kader o.a. binnen de overheid, zorg en onderwijs.

Tijdelijke opdrachten en ervaring opbouwen

Regelmatig hebben wij tijdelijke opdrachten in onze portefeuille. U kunt ervoor kiezen als oud-bestuurders een tijdelijke interessante opdracht vervullen en wij begeleiden u daarbij. Ook zijn wij tijdens de uitvoering van een opdracht uw sparringpartner. De uitvoer van zo’n tijdelijke opdracht is niet alleen uitdagend en leerzaam maar versterkt ook uw professionele profiel richting de arbeidsmarkt.

Leiderschapscoaching via pre-Appa

Geerts & Partners heeft met het oog op de verkiezingen een programma ontwikkeld met als doel ‘zittende’ bestuurders in staat te stellen ruim voor de verkiezingen te starten met de oriëntatie op de volgende loopbaanstap. Wordt uw volgende stap weer een politieke functie, wordt het een baan in loondienst, of wellicht lonkt het ondernemerschap? U kunt voor deze oriëntatie kiezen ieder moment voor de verkiezing.

De onderscheidende aanpak

 • Ons netwerk is sterk, wijdverbreid en bestaat uit relevante contacten op beslissersniveau in het publieke domein, maar ook daarbuiten.
 • We richten onze aandacht op zowel werving en selectie als Appa-begeleiding. Hierdoor kunnen we vroegtijdig attenderen op vrijgekomen posities.
 • We hebben onze kennis en ervaring gebundeld en verwerkt in een op maat gemaakt re-integratieprogramma voor voormalig bestuurders dat bestaat uit leiderschapscoaching en relevante masterclasses. Opleiding (Aankomend) Toezichthouders via UMIO Maastricht University.
 • Interim: Wij hebben regelmatig tijdelijke opdrachten in portefeuille. De voormalig bestuurder kan ervoor kiezen om een tijdelijke opdracht te vervullen en ervaring op te doen. Ook richten we op maat stage/werkervaringsplekken in bij onze klanten. Hiermee wordt het professionele profiel richting de arbeidsmarkt versterkt.
 • Wij geloven in de unieke kwaliteiten die een voormalig bestuurder heeft opgebouwd en vertalen deze naar concrete competenties richting de arbeidsmarkt.
 • We kennen de praktijk van het werk als politiek ambtsdrager door en door en weten ook hoe het voelt en wat er
  volgt wanneer een ambt wordt neergelegd. Daardoor zijn we in staat om onderscheidende begeleiding te bieden op professioneel en persoonlijk vlak.

Meer weten?

 

Neem contact op met Herbert Zilverentant

 

Download hier de Appa-folder Geerts & Partners

 

Download folder Masterclasses Toezichthouders en Bestuurders UMIO

Download Folder Opleiding aankomende Toezichthouders UMIO

Bekijk de cases, of neem contact met ons op

Meer weten?

Cases Appa-begeleiding

Lees over hun ervaringen

Wilt u meer informatie over Appa-begeleiding?

Wij nodigen u uit voor een kop koffie