Scott stelt zich voor

Met een schat aan ervaring in de politiek matcht Scott gemeenten aan professionals

Scott van den Broek (33) is een echte liefhebber van politiek. Al sinds zijn zeventiende zet hij zich in voor tal van politieke functies. Hij werkte onder meer als secretaris buitenland voor zijn politieke partij, was voorzitter van de jongerenafdeling in Arnhem en is in die gemeente raadslid. Scott: “Zo lever ik een bijdrage aan de samenleving. Ik kan in de politiek iets betekenen voor een ander. Zeker lokaal, in mijn eigen omgeving waar ik de mensen ken en direct zie welke impact ik kan maken.”

Politiek als rode draad in zijn werk

Ook zijn werk had al die jaren direct en indirect te maken met de lokale politiek. Zo was Scott business developer marketing en communicatie. Voornamelijk in het politieke speelveld, omdat hij daar zijn netwerk had. Ook werkte hij bij een uitzendorganisatie als recruiter en growth hacker voor semi-overheidsorganisaties. Bij Bureau voor Noordelijke Gemeenten (BVNG) werkte Scott als recruiter in het sociaal domein en bij Kenniscentrum Sociaal Domein was de Arnhemmer adviseur in het sociaal domein voor gemeenten.

Een sollicitatiegesprek als geen andere

Dat Scott nu voor Geerts & Partners werkt, is dus niet zo heel opmerkelijk. Toch kende hij de organisatie niet voordat hij er na een korte sabbatical op sollicitatiegesprek ging. Een bijzonder contact, omschrijft Scott. “Na het eerste gesprek met Pascal en Joachim wist ik eigenlijk al genoeg. Die ontmoeting maakte veel indruk op me. Zij keken echt vanuit mijn perspectief: wat ík nodig had voor de baan. Hoe ze die zo konden inrichten, dat ik goed zou gedijen. Zo’n sollicitatiegesprek had ik nog niet eerder meegemaakt.” Na het tweede gesprek was de match een feit. Scott: “Later kreeg ik vanuit mijn netwerk allerlei enthousiaste reacties over Geerts & Partners. Dat was een fijne bevestiging.”

Nieuwe rol in een nieuwe tak van sport

Scott werkt bij Geerts & Partners als adviseur interim en detacheren in het domein ruimtelijke ordening. “Een nieuwe tak van sport binnen onze organisatie”, omschrijft hij. “Het ruimtelijke domein is enorm in ontwikkeling. Met de woningbouwopgave, verduurzaming, de energietransitie, de nieuwe Omgevingswet, de opvang van vluchtelingen en allerlei verkeersvraagstukken. Dat betekent nogal wat voor de openbare ruimte. En vraagt van gemeenten om extra – en een andere soort – ambtelijke capaciteit. Terwijl er een tekort op de arbeidsmarkt is. Ik vind het een mooie uitdaging om in dat speelveld te werken. En tegelijk bij Geerts & Partners onze diensten voor het ruimtelijke domein kan ontwikkelen”, verwoordt Scott zijn motivatie om bij Geerts & Partners aan de slag te gaan. “Ik kan in deze rol echt gaan bouwen met een soort ondernemersmindset.” Scott gaat ook meehelpen met het ontwikkelingsprogramma voor (jonge) talenten op het gebied van ruimtelijke ordening.

De opgaven in het ruimtelijk domein vragen om een andere ambtelijke capaciteit. Terwijl er een krapte is op de arbeidsmarkt. Het is een mooie uitdaging om in dat speelveld te werken.

Scott van den Broek

Gericht adviseren dankzij politieke ervaring

In zijn functie kan Scott zijn politieke ervaring en vaardigheden als adviseur gericht inzetten voor de juiste matches tussen gemeenten en professionals. “Ik kan daardoor verder kijken dan de basale vraag of Geerts & Partners een professional heeft voor een opdracht. En ook adviseren over het proces. Ook kan ik de professional het juiste advies geven. Bijvoorbeeld over het tijdig informeren van de opdrachtgever, zoals teamleiders. Maar ook de wethouders. Zeker bij gevoelige dossiers is dit wenselijk. Dat vind ik een voorbeeld van een warme samenwerking waarmee professional en opdrachtgever vooruit kunnen.” 

Neem contact op met Scott van den Broek

Benieuwd naar wat Scott voor jou kan betekenen?

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.