Foto: Carelien Liebrecht

De ideale kandidaat voor een nieuwe functie vindt u niet zomaar. U zoekt iemand met competenties die perfect aansluiten bij het team, de organisatie en de functie. Met de Odin Development Compass (ODC-meting) ontdekt u precies welke competenties uw medewerker of team heeft.  Het meetinstrument achterhaalt namelijk uw talenten, kracht en onbewuste drijfveren en valkuilen. Een belangrijke toevoeging, vindt senior-adviseur bij Geerts & Partners Carelien Liebrecht. “Omdat op deze manier de juiste talenten naar boven komen.” 

Sommige zaken leer je niet aan

De meeste ontwikkelingsassessments kijken naar competenties en talenten. Maar de ene accountant met 25 jaar ervaring is de andere niet. Want theorie leren kunnen ze allemaal, maar niet iedereen heeft dezelfde aangeboren talenten. Zoals sociale vaardigheden, leidinggeven of omgaan met stressfactoren.  

Juist aangeleerde kwaliteiten zijn kwetsbaar en zijn je persoonlijke valkuil”, vertelt Carelien. “Onder stress en druk kunnen die vervormen en kosten ze altijd energie. Wij zetten de ODC-meting in voor loopbaan- en coachingstrajecten en om de match te maken tussen kandidaten en vacatures.

Voordelen ODC-meting 

De ODC-meting geeft inzicht in bewuste en onbewuste competenties.
  • Meet bewuste en onbewuste drijfveren 
  • Ontdekt aangeboren talenten 
  • Ontdekt persoonlijke groei door de test te herhalen 
  • Vindt de juiste persoon voor een nieuwe functie
  •  Stelt het perfecte team samen 

Inzicht in talenten en valkuilen

Met de ODC-meting vindt u de juiste kandidaat en kunt u samen focussen op groei. Met zicht op de talenten en valkuilen weten u en de kandidaat precies welke capaciteiten meer aandacht kunnen gebruiken. Waar groeikansen liggen, passend bij ambities en kwaliteiten. En welke taken u beter bij een ander teamlid neer kunt leggen.   

Beter functioneren met de ODC-meting

Functioneringsgesprekken verlopen ook efficiënter met de ODC-meting. Zo kunt u met uw werknemer na een jaar concluderen of er daadwerkelijke groei plaatsvond. Of dat er zelfs competenties zijn waarmee iemand zijn collega’s inspireert. Vul simpelweg om de zoveel tijd de test in en vergelijk de resultaten.  

Stel nauwkeuriger uw teams samen 

Maak handig gebruik van de ODC-meting bij het samenstellen van een team. U wilt een groep persoonlijkheden die elkaar versterken. “Eén iemand is de leider, de ander de creatieveling en iemand anders is communicatief erg vaardig.”  

Geerts & Partners vindt de juiste kandidaten. Voor de gemeente Gulpen-Wittem zorgde Geerts & Partners voor de invulling van vier functies in het nieuwe management-team. Doordat alle kandidaten de meting deden, vulden wij een team met een compleet scala aan competenties. aldus Rob Kusters, gemeentesecretaris Gulpen-Wittem.

Binnen 10 minuten meer inzicht

In tegenstelling tot veel andere ontwikkelingsassessments is de ODC-meting een snelle en eenvoudige tool. Vul op uw laptop, tablet of telefoon binnen 10 minuten de vragenlijst in. Geerts & Partners ontvangt een melding met uw resultaten. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om de resultaten te bespreken. De ODC-meting is een handvat en na het gesprek kunt u aan de slag om de resultaten in te zetten binnen uw functie of team.   

Teams functioneren beter wanneer ze gevormd worden door de juiste mensen met elkaar te koppelen. Geerts & Partners helpt daarmee dankzij de ODC-meting.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees meer op onze casepagina