Referentie:
Geerts & Partners helpt u een carrière switch te maken

Professional Thio van der Velde

Ik wilde weer creatiever en innovatiever aan de slag”. Thio van der Velde veranderde van baan en dat bracht hem zelfs verder dan hij zelf had gedacht.

Duizendpoot Thio van der Velde werkte jarenlang met onuitputbare energie voor de gemeente Dronten, onder meer als leidinggevende van een afdeling en programmamanager. Toen hij merkte dat de chemie tussen hem en zijn werkomgeving langzamerhand verdween, besloot hij een carrièreswitch te maken. Door het mobiliteitsdienstverband van Geerts & Partners kwam hij erachter wat hij wilde en durfde hij de sprong in het diepe te wagen en van baan te veranderen.

Wanneer het tijd is om van baan te veranderen

Thio: “Hoewel ik mijn baan altijd met plezier heb uitgeoefend, doofde het vuur op een gegeven moment. Het kostte me meer energie dan ik eruit kreeg. Mijn relatie met sommige collega’s vertroebelde en ik kon voor mijn gevoel niet meer de persoon zijn die ik ben. Op mijn 46ste besloot ik dat het roer om moest. Geerts & Partners bood mij de mogelijkheid om afstand te nemen en rust in mijn hoofd te krijgen.”

Goed werkgeverschap is ook samen de conclusie trekken dat het anders moet, zodat je behouden blijft voor de publieke zaak. Geerts & Partners gelooft hier heilig in en ik ook.” – Thio van der Velde

Veranderen van baan, maar wat?

Geerts & Partners ging samen met Thio aan de slag om te kijken naar waar zijn ambitie lag. “Tijdens die gesprekken kwamen we er vlot achter wat er aan mij knaagde: hoe ik moest acteren in mijn baan stond ver van hoe ik wilde handelen. Alles was was in mijn beleving erg gecontroleerd en er bleef er voor mijn gevoel onvoldoende ruimte over voor improvisatie. Terwijl dat juist een van de dingen is die ik het liefste doe. De balans was zoek. Ik wilde weer creatiever en innovatief aan de slag.”

Eén jaar in het mobiliteitsdienstverband

Het afscheid na bijna 2 decennia verbondenheid ging Thio niet in de koude kleren zitten, dus de eerste twee maanden van het mobiliteitsdienstverband nam hij tijd om tot bezinning te komen. Daarna ging hij met een coach aan de slag om te kijken welke carrièreswitch hij wilde maken. “Ik dacht dat ik terug wilde naar de milieuwereld die ik tien jaar daarvoor verliet, maar ik had geen actueel netwerk meer.”

Vanuit een nieuwe kracht handelen

Om een nieuw netwerk aan te leggen, crosste Thio het hele land door om op bezoek te gaan bij recruiters, milieu-adviesbureaus, organisatieadviesbureaus en andere netwerken. “Helaas had ik geen recent trackrecord binnen de milieuwereld en bleek een terugkeer op korte termijn daarom moeilijk realiseerbaar. Ik kwam erachter dat niet het thema, maar juist de ambitie en ontwikkeling zelf èn mensen (opnieuw) in hun kracht zetten, mij het meest boeide. Ik startte daarom een coachingsopleiding.”

Kiezen voor het mobiliteitsdienstverband voelde als een risico. Met mijn ervaring en rol ben ik niet de goedkoopste. Het was dus maar de vraag of ik snel een baan zou vinden die echt bij me paste. Ik was echter bereid om een stapje terug te zetten als dat betekende dat ik weer meer op mijn plek zou zitten.” – Thio van der Velde

Een nieuw loopbaanpad

Tussendoor kwam Thio via een tip uit bij een vacature voor de BEL combinatie. “Ze zochten naast een enthousiaste en ervaren leidinggevende voor het team Publiek ook een verbinder. In de rol van programmamanager dienstverlening leg ik organisatie breed een link tussen de verschillende afdelingen. Dit doe ik met veel plezier. Als ik mijn coachingsopleiding over een jaar heb afgerond, wil ik daarnaast op termijn deels voor mezelf beginnen als professioneel coach.”

Een carrièreswitch geeft lucht

“Als ik niet weg was gegaan bij de gemeente Dronten, stond ik nu niet waar ik ben. Op weg naar een andere baan ontmoette ik dankzij Geerts & Partners veel nieuwe mensen. Ik heb een prachtig nieuw netwerk opgebouwd en kennis en vaardigheden opgedaan die ik de komende 20 jaar met enthousiasme en nieuw elan in kan zetten voor de publieke zaak.”

Button Button

Neem contact op met