Referentie:
Uitdagende opdrachten als interim ambtelijk secretaris door Geerts & Partners

Professional Inge van den Ende

Uitdagende opdrachten als interim ambtelijk secretaris door Geerts & Partners

Interim ambtelijk secretaris Inge van den Ende werkt koud een jaar als zelfstandige en moet nu al opdrachten weigeren omdat er simpelweg te weinig uren in de dag zitten voor alle opdrachten. Ruime ervaring met het ondersteunen van OR’en had ze al. Met ABGL-adviseur Anja Lok aan haar zijde komt ze met nog meer organisaties in contact en stromen er mooie opdrachten binnen. “Ik zit mede dankzij Geerts & Partners in een sneltrein en vind het fantastisch.”

Via MZ Services naar Geerts & Partners

Inge kwam via zusterorganisatie MZ Services in contact met Geerts & Partners. “Didi Verhagen leerde ik ruim tien jaar geleden kennen tijdens mijn eerste baan als ambtelijk secretaris. Ze trainde destijds onze OR van een zorgorganisatie. Toen ik later als ambtelijk secretaris bij het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) ging werken, raadde ik Didi daar ook aan. Gewoonweg omdat ik haar heel goed vind als trainer voor OR’en in de zorg, maar ook haar kennis in medezeggenschap 2.0.

In die periode werd Inge al eens gevraagd voor interim opdrachten. “Daarom hakte ik de knoop door. Ik besloot ontslag te nemen en als zelfstandig interimmer verder te gaan. Spannend, want ik had dan wel genoeg ervaring als ambtelijk secretaris, maar niet als zelfstandig ondernemer. Ik besprak het met Didi, die me uitnodigde op kantoor en voorstelde aan Anja. Zij matcht mij met potentiële opdrachtgevers.

Uiteenlopende opdrachten

Als interim ambtelijk secretaris ondersteunt Inge OR’en van organisaties zoals het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en de sigarenfabriek Scandinavian Tobacco Group in Eersel. “De vraagstukken die ik behandel zijn uiteenlopend. Het kan gaan om procesbegeleiding, ondersteuning bij de interpretatie van de WOR (Wet op de Ondernemingsraden) of structuur in vergaderingen aanbrengen.

Mijn sterke punt is het vinden van de samenwerking tussen de ondernemingsraad en de bestuurder. Ik word hierbij ingeschakeld als expert, adviseur, motivator, coach of trainer-on-the-job. Omdat sommige opdrachten vanuit Anja komen, praat ik haar tijdens het traject maandelijks bij. Als ik ergens tegenaan loop, adviseert ze mij.”

Een geslaagde match

Inge: “Toen ik mijn businessplan schreef, verwachtte ik niet dat het een jaar later al zo goed zou gaan. Dat heb ik mede te danken aan Geerts & Partners. Anja begrijpt goed wie ik ben en wat ik kan. Ze luistert en vraagt door. Vertelt me genoeg over de potentiële opdrachtgever, zodat ik een passende motivatie kan schrijven. Geeft mij vertrouwen om op gesprek te gaan. Met een geslaagde match als resultaat. In het eerste kwartaal van dit jaar heb ik in ieder geval genoeg opdrachten.”

Schakel als interim ambtelijk secretaris

Inge is werkzaam in zowel non-profit organisaties als in het bedrijfsleven. Daarnaast is ze als interim ambtelijk secretaris mét kennis van medezeggenschap betrokken bij zowel Geerts & Partners als MZ Services. “Geerts & Partners bemiddelt voor mij bij het verkrijgen van opdrachten. En ik raad op mijn beurt MZ Services aan als ik van mening ben dat MZ Services het juiste trainingsinstituut is voor de OR.”

Neem contact op met Cille Meesters

Leg net als Inge de connectie. Begin met een kennismakingsgesprek bij Geerts & Partners.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer blogs

Nieuws
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.