Referentie
Geerts & Partners biedt uitkomst als medewerkers zelf ontslag indienen

Professional Pieter van Bentum

Geerts & Partners biedt uitkomst als medewerkers zelf ontslag indienen

Geerts & Partners geeft werknemers de ruimte om zich op een volgende stap in hun loopbaan te concentreren. Ook wanneer zij zelf ontslag indienen.

Button

Pieter van Bentum verliet zijn werkgever vrijwillig en vond via Geerts & Partners de brug naar een nieuwe carrière. “Geerts & Partners was een cadeautje voor mij. Het bedrijf gaf me de tijd om me op de volgende stap in mijn loopbaan te concentreren en me voor te bereiden. Die spelingsruimte was erg waardevol voor mij.”

De volgende stap

Na vijfentwintig jaar in het hoger beroepsonderwijs en een afgeronde master begeleidingskunde was het voor Pieter tijd om voor zichzelf te beginnen. Samen met zijn werkgever besloot hij een traject in te gaan waarbij Geerts & Partners fungeerde als sparringpartner. “De deur van Geerts & Partners staat altijd open. Hun ervaren coaches bereidden mij voor op de volgende stap in mijn carrière. Ik wist bij aanvang van het traject nog niet waar het pad zou eindigen: in loondienst of als zelfstandige. Het ging mij erom dat ik wilde werken in de context van organisatieverandering. Geerts & Partners begeleidde mij in de weg daar naartoe, dit was uitermate waardevol”, vertelt hij.

Het traject bij Geerts & Partners stelde mij in staat de regie over mijn eigen loopbaan te houden.

Zelf ontslag indienen

Waar de meeste werknemers bij Geerts & Partners gedwongen op zoek moesten naar een andere baan, laat Pieter zien dat het ook anders kan. “Ik kwam niet vanuit een verplichte situatie, maar wilde zelf een nieuwe weg inslaan. Ik stelde mijn werkgever voor om het traject bij Geerts & Partners te starten, wat betekende dat ik mijn ontslag zou indienen, maar wel de regie over mijn eigen loopbaan te houden. Hun kennis en expertise waren precies de ondersteuning die ik nodig had.”

Intensieve ondersteuning

Pieter maakte tien maanden lang veelvuldig gebruik van loopbaancoaching. “Door privéomstandigheden verhuisde ik naar de andere kant van het land. Geerts & Partners hielp mij om zelf een uitgebreid netwerk op te bouwen in deze nieuwe regio. Zij hebben namelijk veel relevante contacten. Deze ondersteuning was het juiste zetje in de rug bij het maken van deze carrière stap”, vertelt hij.

Wilt u uw ontslag indienen bij uw huidige werkgever? ABGL helpt u verder. Wij geloven dat u zelf verantwoordelijk bent voor het inrichten van uw eigen loopbaan.

Button

Button

Neem contact op met Geerts & Partners

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.