Wim Wetzels gelooft in arbeidsmobiliteit

Trots zijn wij dat we Wim Wetzels mogen toevoegen aan ons team. Met een achtergrond als vakbondsman en arbeidsjurist is deze specialist de perfecte aanvulling voor Geerts & Partners. Wim gelooft als geen ander in arbeidsmobiliteit. “Het is een geweldige kans. De afgelopen 18 jaar bemiddelde ik 186 keer bij een deal voor het mobiliteitsdienstverband. Geloof me, ik heb het bijgehouden.”

Een ambassadeur

In zijn carrière sprak Wim veel medewerkers die hun baan kwijt dreigden te raken. “Ik vond het mobiliteitsdienstverband altijd al een geweldige oplossing. Een welkom plan B. Het is een manier om je horizon opnieuw te verkennen, te werken aan jezelf en jezelf succesvol te richten op een volgende stap. Of dat nou een nieuwe baan of het ondernemerschap is. Daar hoeft niemand zich zuur om te voelen.”

Wim heeft het vermogen om de persoonlijke kwaliteiten van mensen naar boven te halen. – Walter Gouw, adviseur van Geerts & Partners

Uit de weerstand

Natuurlijk is het even slikken als een baan niet meer bij je past, maar negativiteit brengt niets. “Je kunt  analyseren wat je is aangedaan en procederen of de situatie accepteren. Het traject nemen zoals het is en daarbij de best mogelijke vertrekregeling aanvaarden. Het mobiliteitsdienstverband is dat. Aan het einde van deze regeling beland je niet in een uitkering, maar krijg je een kans in een frisse, nieuwe baan.”

Arbeidsmobiliteit betekent concessies doen

En die ideale baan ligt nu eenmaal niet altijd voor het grijpen. “Mensen zijn geneigd in vaste patronen en waarden te denken. Maar dat leverde je in jouw vorige baan blijkbaar ook niet genoeg op. Dus durf eens buiten dat kompas van 20 kilometer te kijken. Dan maak je de wereld letterlijk groter. Want als je een baan vindt die jou weer ultieme energie oplevert, is een beetje extra reistijd toch te verwaarlozen?”

Het is mooi om te zien hoe mensen opbloeien in een nieuwe baan met hernieuwde respect en waardering. – Wim Wetzels

Een ervaren bemiddelaar

Belangrijk is dat de randvoorwaarden van de arbeidsmobiliteit kloppen. Wim bemiddelt daarom tussen de vertrekkende organisatie en de kandidaat. “Het mes snijdt aan twee kanten. Mijn vakbondspet leerde me het belang van de individuele ambtenaar te zien. Aan opdrachtgevers laat ik zien dat het mobiliteitsdienstverband zijn prijs waard is. Het alternatief is een uitkering die uit hetzelfde potje wordt gefinancierd. Nu snijd je de banden door en haal je sociaal rendement.”

Breek uit je eigen sleur en verken een nieuwe horizon. Wim helpt je graag op pad.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de ervaringen van Wim Wetzels?

Lees meer blogs

Blogs
Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

Wij gaan verhuizen! Stadhuisplein 75D, Tilburg

HR Event 2024

HR Event 2024

Blogs

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en evenementen.