Mobiliteitsdienstverband informatie voor werkgever

Een mobiliteitsdienstverband biedt voor de werkgever en werknemer veel voordelen. De werkgever draagt het werkgeverschap over aan ons. Daardoor kan op een respectvolle manier afscheid van een collega worden genomen. Geerts & Partners draagt vervolgens zorg voor persoonlijke begeleiding van uw medewerker naar een nieuwe baan. De kandidaat en professionals van Geerts & Partners werken samen aan een nieuwe toekomst. Dit gebeurt vanuit huis maar ook vanaf een eigen werkplek op kantoor bij Geerts & Partners. Op die manier zijn ze echt onze collega’s.


Constructie
Een mobiliteitsdienstverband is een specifieke vorm van outplacement. Hierbij wordt het werkgeverschap (inclusief ww-aansprakelijkheid) overgedragen aan Geerts & Partners. Wij begeleiden de kandidaat vervolgens naar een volgende baan. Met het mobiliteitsdienstverband biedt Geerts & Partners medewerkers een goed ingerichte, op maat gemaakte brug om van werk naar werk te komen. Dit gebeurt onder de noemer Geerts & Partners Professionals. Geerts & Partners Professionals neemt uw medewerker in dienst voor een bepaalde duur. Een vast dienstverband tot de (keuze)pensioendatum is ook mogelijk. Geerts & Partners biedt de medewerker een arbeidsvoorwaardenpakket aan dat de CAR-UWO volgt, inclusief pensioenopbouw bij het ABP.

WW-risicodragerschap
U bent als overheidswerkgever ‘eigenrisicodrager’ als het gaat om de WW-uitkering van ex-medewerkers. Dit betekent dat u als werkgever de kosten van de ww-uitkering betaalt van de ex-medewerker, ook de bovenwettelijke en nawettelijke uitkeringen, vaak voor meerdere jaren. Dit hangt onder andere af van de lengte van het dienstverband van de ex-medewerker. U bent er als werkgever bij gebaat om dit risico tot een minimum te beperken.

De beste oplossing is dat de ex-medewerker snel een nieuwe baan vindt. Dit kunt u bevorderen door bijvoorbeeld een outplacementbegeleiding te bieden. Hier hebben wij als Geerts & Partners onze expertise in opgebouwd. Het risico tot het langdurig betalen van de uitkering blijft bestaan zolang de medewerker geen nieuwe baan vindt.

Terugverdieneffect
Aan de voorkant van het traject wordt helder in beeld gebracht wat de kosten zijn van het traject. Dit is de loonsom, aangevuld met een specifieke factor voor de begeleidings- en bureaukosten, gedurende de lengte van het mobiliteitsdienstverband. Uw ex-medewerker die bij Geerts & Partners in dienst komt, zal worden begeleid bij het vinden van een nieuwe baan of opdracht. Wanneer de kandidaat een betaalde interim-opdracht via ons bureau kan invullen, dan ontvangt u standaard 80% van de verdiensten hiervan terug. Als de kandidaat voor het einde van het dienstverband bij Geerts & Partners een nieuwe baan vindt, dan worden bij u los van de succesfee vanaf dat moment geen dienstverband-kosten in rekening gebracht.

Samengevat
– Voor u als werkgever kent het mobiliteitsdienstverband de volgende voordelen:
– U draagt uw werknemer met zorg over aan een nieuwe werkgever die de werknemer zal gaan begeleiden naar nieuw werk.
– U draagt geen financiële risico’s meer voor de ex-medewerker, waarbij deze constructie goedkoper is dan het alternatief van een jarenlange uitkeringsverplichting.
– U hebt zicht op de totale kosten, waarbij de uiteindelijke kosten alleen maar minder kunnen worden.
– Wanneer er sprake is van een gespannen arbeidsrelatie met de werknemer, kunt u hiermee professioneel tot een oplossing komen en samen het dossier ‘sluiten’.

Lees over de cases of neem contact met ons op

Meer informatie?

Cases mobiliteitsdienstverband

Wat zijn hun ervaringen?

Wat is een mobiliteitsdienstverband bij Geerts & Partners?

Carola informeert u graag