Appa-en Pre-Appa-begeleiding door Geerts & Partners

Per 1 januari 2023 zijn de Appa-activiteiten van Geerts & Partners overgebracht naar ons zusterbedrijf Transitium Groep.

Geerts & Partners begeleidt voormalig wethouders, burgemeesters, ministers en gedeputeerden professioneel en discreet naar een nieuwe dienstbetrekking. Daarvoor is persoonlijke begeleiding nodig waarbij zij gedurende het gehele proces ontzorgd worden. Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van voormalig bestuurders.

Geerts & Partners is geaccrediteerd voor de uitvoering van de Appa-regeling. Wij werken hierbij nauw samen met de daartoe aangewezen uitvoeringsorganisaties Proambt, Visma Idella en Loyalis. Uw medewerker voldoet, wanneer door ons begeleid, volledig aan de verplichting tot re- integratie. Deze begeleiding duurt zolang er gebruik gemaakt wordt van de uitkering uit de Appa-regeling.

Een op maat gemaakt re-integratietraject met persoonlijke begeleiding

Wij helpen voormalig bestuurders snel en succesvol hun weg te vinden op de arbeidsmarkt. Dat doen we met een op maat gemaakt re-integratieprogramma dat gebaseerd is op reeds opgebouwde ervaring, competenties én specifieke wensen. Voormalig bestuurders krijgen begeleiding van een eigen coach. Samen bepalen we welke weg wordt ingeslagen. Ligt de ambitie bij een directie- of managementfunctie? Dan selecteren we een coach met die specifieke ervaring. Is de oriëntatie breder? Dan werken we met meerdere coaches. Onze coaches komen uit alle sectoren: van voormalig wethouders tot ondernemers en ook directieleden en voormalig burgemeesters. Samen met een coach
wordt een individueel programma samengesteld op basis van vier pijlers: loopbaan, persoonlijke groei, opleidingen, masterclasses.

UMIO | Maastricht University is preferred supplier voor Geerts & Partners op het gebied van Toezichthoudende opleidingen. Zij biedt personen die toezichthoudende functies ambiëren de volgende opleiding:  Programma voor Aankomend Toezichthouder of de reguliere Masterclasses Toezichthouders en Bestuurders in Nederland en specifiek in Limburg.  Inschrijving in het Register voor Toezichthouders is hiervan onderdeel.

Werving & Selectie voor leiderschapsposities

Geerts & Partners is sterk in netwerken. U wordt direct in contact gebracht met het voor u relevante netwerk. Ook maken onze actieve ambassadeurs in Nederland graag kennis met u en willen u verbinden met hun grote netwerk. Als bureau in werving & selectie en interim-management voor leiderschapsposities zijn we continue actief op de arbeidsmarkt specifiek voor hoger kader o.a. binnen de overheid, zorg en onderwijs.

Tijdelijke opdrachten en ervaring opbouwen

Regelmatig hebben wij tijdelijke opdrachten in onze portefeuille. U kunt ervoor kiezen als oud-bestuurders een tijdelijke interessante opdracht vervullen en wij begeleiden u daarbij. Ook zijn wij tijdens de uitvoering van een opdracht uw sparringpartner. De uitvoer van zo’n tijdelijke opdracht is niet alleen uitdagend en leerzaam maar versterkt ook uw professionele profiel richting de arbeidsmarkt.

Leiderschapscoaching via pre-Appa

Geerts & Partners heeft met het oog op de verkiezingen een programma ontwikkeld met als doel ‘zittende’ bestuurders in staat te stellen ruim voor de verkiezingen te starten met de oriëntatie op de volgende loopbaanstap. Wordt uw volgende stap weer een politieke functie, wordt het een baan in loondienst, of wellicht lonkt het ondernemerschap? U kunt voor deze oriëntatie kiezen ieder moment voor de verkiezing.

De onderscheidende aanpak

  • Ons netwerk is sterk, wijdverbreid en bestaat uit relevante contacten op beslissersniveau in het publieke domein, maar ook daarbuiten.
  • We richten onze aandacht op zowel werving en selectie als Appa-begeleiding. Hierdoor kunnen we vroegtijdig attenderen op vrijgekomen posities.
  • We hebben onze kennis en ervaring gebundeld en verwerkt in een op maat gemaakt re-integratieprogramma voor voormalig bestuurders dat bestaat uit leiderschapscoaching en relevante masterclasses. Opleiding (Aankomend) Toezichthouders via UMIO Maastricht University.
  • Interim: Wij hebben regelmatig tijdelijke opdrachten in portefeuille. De voormalig bestuurder kan ervoor kiezen om een tijdelijke opdracht te vervullen en ervaring op te doen. Ook richten we op maat stage/werkervaringsplekken in bij onze klanten. Hiermee wordt het professionele profiel richting de arbeidsmarkt versterkt.
  • Wij geloven in de unieke kwaliteiten die een voormalig bestuurder heeft opgebouwd en vertalen deze naar concrete competenties richting de arbeidsmarkt.
  • We kennen de praktijk van het werk als politiek ambtsdrager door en door en weten ook hoe het voelt en wat er volgt wanneer een ambt wordt neergelegd. Daardoor zijn we in staat om onderscheidende begeleiding te bieden op professioneel en persoonlijk vlak.

 

Download hier de folder over Appa-begeleiding bij Geerts & Partners

 

Neem contact met ons op?
Bekijk de cases of neem contact met ons op

Meer weten?

Cases Appa-begeleiding

Lees over hun ervaringen

Wilt u weten wat wij voor uw bestuurders kunnen betekenen?

Wij informeren u graag