Door: Kenzo van Hassel 

Uw horizon verbreden en persoonlijke ontwikkeling stimuleren wij te allen tijde bij Geerts & Partners. Dat is in 2021 niet anders. Daarom deel ik boeken en podcasts waarvan ik denk dat ze in het nieuwe jaar bijdragen aan uw ontwikkeling. Verhalen die aan het denken zetten en een nieuw perspectief bieden. Laat u inspireren. 

Foto: Kenzo van Hassel

Boekentips

Zelf heb ik een achtergrond in de psychologie. Die thema’s interesseren mij nog steeds. Dit genre boeken kan volgens mij bijdragen aan de mentale gezondheid en vergroting van zelfkennis. U leert lastige situaties op een andere manier benaderen en creëert een positievere mindset. 

The things you can see only when you slow down 

Of de Nederlandse variant: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. De Zuid-Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim schreef dit boek. Sunim leert u binnen een druk leven, momenten van rust te vinden. En omgaan met negatieve emoties. Volgens mij kunnen we in de Westerse wereld genoeg leren van deze kijk op het leven. Dit boek is een goed uitgangspunt. 

The subtle art of not giving a f*ck 

Een beetje in dezelfde trend als het vorige boek, maar toch totaal anders. De edele kunst van het not giving a f*ck van Mark Manson is een verademing om te lezen. Een boek vol humor en eerlijkheid. Manson geeft woorden aan wat we allemaal soms voelen: dat er soms weinig positief is en het leven niet altijd lekker loopt.  

Met die boodschap laat hij de lezer niet bungelen hoor. Hij legt juist aan waarom het nuttig is om tegenslagen en angsten onder ogen te komen. En hoe dat moet. Met behulp van dit boek kunt u prioriteren waar u veel waarde aan hecht en waar u voortaan minder aandacht aan besteedt.  

Borderline Times 

Dit boek las ik in één adem uit. Het is misschien niet het meest hoopvolle boek, maar zet wel aan het denken. Psychiater Dirk de Wachter past de negen criteria van borderline toe op de hedendaagse samenleving. In herkenbare passages deelt hij zijn kritische kijk op hoe we leven. Voer voor nieuwe, frisse perspectieven op onze samenleving. 

Podcasttips

Podcasts zijn een fijn alternatief voor muziek. Tijdens het koken of tijdens een autorit is het soms best ontspannend, leerzaam en verhelderend om naar een interessante podcast te luisteren. 

De psychologie van succes

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach behandelen in deze podcast alle aspecten van de psychologie. Niet ingewikkeld en toegankelijk voor iedereen. Onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, geluk, stress en patronen doorbreken komen aan bod. U hebt er geen dagtaak aan: de afleveringen duren gemiddeld 25 minuten en geven antwoorden waar u wat mee kunt.  

Ik geloof dat iedereen wat kan leren van deze podcast. Een onderwerp als ‘hoe vind ik mijn passie’ is enorm interessant. En met de tips van Sonnevelt en Loorbach komt u beslagen ten ijs bij het volgende sollicitatiegesprek naar persoonlijke interesses en passies. 

De universiteit van Nederland

Iedere luisteraar heeft baat bij deze gratis mini-colleges van verschillende wetenschappers aan Nederlandse universiteiten. Er zit ongetwijfeld iets bij dat u interesseert. Volgens mij is het altijd goed om op deze manier de algemene kennis te vergroten en over de meest uiteenlopende onderwerpen te leren. En dat in maar vijftien minuten. 

De stemming van Vullings en Van der Wulp

Het zal u niet verbazen, Joost Vullings en Xander van der Wulp nemen in deze podcast de politieke week door. Het duo geeft een interessante inkijk in politiek Den Haag. En hoe die zich verhoudt tot maatschappij en journalistiek. Voor ambtenaren is het erg interessant om op deze manier op de hoogte te blijven van de politiek. Met een breder perspectief en meer achtergrond.  

Uitgelezen en alles beluisterd? Deel met ons hoe u de verworven  inzichten wilt inzetten in uw loopbaan. 

Neem contact op met Kenzo van Hassel