Wethouder Auke Schipper vertelt

Foto: Auke Schipper

Na de gemeenteraadsverkiezingen verlaat wethouder Auke Schipper zijn bestuurlijke functie bij gemeente Hattem. Op het moment geeft hij in een Appa-traject bij Geerts & Partners zijn vervolgstappen vorm. “Met de juiste ondersteuning zet je je loopbaan actief naar je hand. En kijk je verder, anders en breder.”

Ontwikkelkansen

Auke Schipper: “Het wethouderschap is een unieke ervaring. Een nieuwe stap zetten in de richting van een andere functie daarmee ook. Ik ken mezelf: ik ben geen politicus die jarenlang meeverhuist met het ambt. Ik besloot te stoppen, omdat ik me vanuit mijn brede inzetbaarheid wilde heroriënteren. In het portfolio voor gebiedsontwikkeling (mijn expertise) is oneindig veel werk, ook buiten de gemeentepolitiek. Een begeleidingstraject helpt me om die volgende stap te bepalen, anders te kijken en kansen te zien.

Nadat je je vier jaar lang hebt ondergedompeld in de gemeentepolitiek en je compleet hebt gericht op het creëren van maatschappelijke meerwaarde voor inwoners, vergeet je soms dat de wereld voor je openligt na de ambtstermijn. Een sparringpartner die je met gesprekken, een goede persoonlijkheidsanalyse en veel kennis van de arbeidsmarkt ondersteunt en adviseert, is dan een meerwaarde.

Slim sturen

Door een bekwame partner in de arm te nemen, scherp ik mijn profiel en mijn cv aan. Een partij met een groot netwerk en ervaringsdeskundigen aan boord biedt inzichten op basis waarvan ik kan sturen. Zo sta ik steeds zelf aan het roer.

Geerts & Partners helpt me om verbanden te zien en het meeste uit mijn kwaliteiten te halen. Uit mijn ODC-meting bleek onder andere dat ik servicegericht ben. Dat kan ik natuurlijk ook in een managersfunctie goed gebruiken. Een Appa-traject maakt me bewust van mijn marktwaarde. Ik gun meer (oud-)wethouders dat inzicht. Je brengt echt iets met je mee. En dat haal je met de juiste gesprekspartner boven water.”

Dit bericht is de Ingezonden Mededeling in Binnenlands Bestuur, uitgave 6 van 25 maart 2022 op pagina 8.

Geerts & Partners (onderdeel van Yris) is een expertisepartij op het gebied van werving en selectie en biedt geaccrediteerde begeleiding. Met (pre-)Appa-trajecten biedt Geerts & Partners ondersteuning voor politiek ambtsdragers die de arbeidsmarkt willen benaderen na het eindigen van de ambtstermijn. Meer weten of verder praten?

Neem contact op met Herbert Zilverentant via 06-20 67 48 89

Of stuur Herbert een bericht