Toen de ambtstermijn van Martijn Kortleven als wethouder er plotseling opzet, brak een onzekere tijd voor hem aan. Maar binnen de kortste keren vonden we samen een mooie nieuwe weg voor hem. Lees hier zijn verhaal.
Foto: Martijn Kortleven

Het wethouderschap was een droombaan, voor Martijn Kortleven. Dus toen zijn ambtstermijn erop kwam te zitten was dat even schakelen. “Je weet dat de politiek onzeker is, maar dat zorgt ook voor nieuwe kansen. Geerts & Partners helpt me die kansen pakken. Samen zochten we naar mooie interim-klussen, waarin ik mijn expertise kwijt kan en écht iets kan betekenen voor de mensen.” 

De mooiste klus  

De politieke interesse was er altijd al, bij Martijn Kortleven. “Op mijn twintigste, toen Politiek24 nog niet bestond, zat ik al op de publieke tribune in de Tweede Kamer.” In 2014 begon hij in de gemeentepolitiek in Waddinxveen. “Ik was toen al zeven jaar directeur van een basisschool en miste wat uitdaging, toen maakte ik dus toch de stap naar de politiek.” In 2018 werd hij fractievoorzitter, in 2020 wethouder. “Een geweldige klus. Misschien wel de mooiste van mijn leven.” Maar na de verkiezingen van 2022 kwam er een eind aan die klus en kwam hij in de APPA terecht.  

Snel aan de gang

“Dan ga je nadenken: wat wil ik? Met Geerts & Partners had ik een zeer goed gesprek. En hun interim-tak sprak me aan. Daarom ben ik de APPA-regeling hier ingegaan.” De voormalig wethouder kon al snel weer aan de gang. “Dat begon met de burgemeester van Waddinxveen, die mij belde. Er zou een crisisnoodopvang voor vluchtelingen komen in het dorp, met ruim tachtig kinderen die naar school moesten. Ik haakte toen aan als projectleider. Binnen vier weken zorgden we ervoor dat die kinderen naar school konden. Dan kun je dus echt een verschil maken voor de mensen.”  

Zweten in de raadszaal 

Inmiddels is Kortleven sinds januari bezig aan zijn tweede klus na het wethouderschap. “Als interim-procesbegeleider tijdelijke woonopgave bij de gemeente Rhenen. Dat houdt in dat we kijken waar we in de gemeente tijdelijke flexwoningen neer kunnen zetten om de woningnood aan te pakken.  Daarnaast kijken we naar leegstaande kantoorpanden die omgebouwd kunnen worden. In de praktijk stuur ik dan mensen aan, huur ik personeel in en voorzie ik de wethouder van de juiste informatie. Ik begeleid heel letterlijk het proces.” 

“Door mijn achtergrond breng ik een bepaalde ervaring en expertise mee. En niet alleen uit het onderwijs en uit verschillende opleidingen die ik volgde. Wethouders kan ik goede adviezen geven. Ik weet in welk vaarwater ze zitten omdat ik zelf ook heb staan zweten in die raadszaal.” 

Afwisseling

Inmiddels heeft Martijn Kortleven dus zijn draai gevonden met verschillende interim-klussen. “Heerlijk die afwisseling. Een paar jaar geleden had ik dat nooit van mezelf gezegd, maar je blijft je ontwikkelen. De coaching vanuit Geerts & Partners is fantastisch. Ik heb nog steeds maandelijks een gesprek en binnenkort hebben we een evaluatiegesprek bij de gemeente Rhenen. Vanuit Geerts & Partners houden ze altijd de vinger aan de pols. Tegen mensen die in mijn schoenen komen te staan zou ik zeggen: maak gebruik van je APPA-traject. Het geeft je echt de tijd en financiële ruimte om uit te proberen wat bij je past.”  

Per 1 januari 2023 zijn de Appa-activiteiten ondergebracht bij ons zusterbedrijf Transitium Groep.

Kijk wat Geerts & Partners interim voor je kan betekenen 

Neem vrijblijvend contact op