Foto: Sander Geerts

De gemeenteraadsverkiezingen komen steeds dichterbij. Voor u het weet is het 16 maart 2022. Of u als wethouder door kan, wil en mag, wordt dan bepaald. Wat de beslissing ook wordt, het neemt niet weg dat u zich er nu vast op kunt voorbereiden. Want wanneer het nodig is de volgende stap in uw loopbaan te zetten, is het fijn als u al een richting weet. Met een pre-Appa-traject oriënteert u zich op het leven na het wethouderschap. Sander Geerts en Herbert Zilverentant nemen u mee in de mogelijkheden in hun College Tour door Nederland.

College tour B&W

Tijdens uw ambtsperiode denkt u wellicht nog niet na over een carrière na het wethouderschap. Omdat u ervanuit gaat dat het wethouderschap voor u voorlopig nog niet stopt. Of simpelweg omdat u het te druk heeft om hierover na te denken. Herbert Zilverentant en Sander Geerts nemen u in de College Tour mee in de rechten, plichten, mogelijkheden en onmogelijkheden na het wethouderschap. Ze introduceren de pre-Appa-begeleiding en het reguliere Appa-traject.

Competenties en talenten van wethouders zijn niet altijd makkelijk te vertalen naar functies buiten het wethouderschap. Tijdens deze presentatie introduceren we globaal hoe je deze vertaalslag maakt. Globaal, omdat het altijd maatwerk blijft. Herbert: “We geven aan dat het niet altijd eenvoudig is om de carrièreswitch te maken en dat het soms wel een jaar kan duren. Begin je op tijd, bijvoorbeeld met een pre-Appa-traject, dan heb je een voorsprong opgebouwd.”

Op tijd oriënteren is dus belangrijk zodat u spoedig de volgende stap kunt zetten. Tijdens de zittingsperiode is daarvoor pre-Appa-begeleiding mogelijk. Zo maakt u zich op tijd klaar voor de volgende fase. Nu wilt u niet in een standaard format terechtkomen, maar u oriënteren op uw eigen interesses, talenten en kennis. Daarom is maatwerk in het pre-Appa-traject zo belangrijk.

De mogelijkheden in beeld

Een maatwerkprogramma voor pre-Appa-begeleiding. Dat staat bij Geerts & Partners centraal. “Wellicht is het voor u niet duidelijk wat er mogelijk is en welke kanten u op kunt na het wethouderschap. Dit brengen we in beeld. In een presentatie voor het voltallige college van burgemeester en wethouders presenteren we het pre-Appa-traject als mogelijkheid.”

In een half uur nemen Herbert Zilverentant en Sander Geerts u mee in de mogelijkheden, staan zij stil bij specifieke vaardigheden van een wethouder en hoe u die vertaalt naar functies buiten het ambt. En zij geven inzicht in de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het duo geeft deze presentatie aan voltallige colleges, maar ook aan individuele wethouders.

Ontdek de mogelijkheden van een pre-Appa-traject met Sander Geerts en Herbert Zilverentant. Zij komen op locatie of geven indien gewenst online de presentatie.

Meld u aan voor de College Tour