Geerts & Partners
U kunt ons bereiken op 073 73 70 115
Menu

Vacature - Concerncontroller

Terug naar overzicht


Publicatiedatum: 02-06-2014
Locatie: Overbetuwe


Voor de gemeente Overbetuwe zijn wij op zoek naar een concerncontroller. Herkent u zich in dit profiel of heeft u vragen: u kunt ons telefonisch bereiken op 073-7370115 of via mail: info@geerts-partners.nl

Functieomschrijving


Gemeente Overbetuwe is een middelgrote gemeente met ongeveer 46.000 inwoners.  Overbetuwe bestaat uit 11 kernen en ligt midden in het gebied van de stadsregio Arnhem-Nijmegen. Door externe ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld afnemende financiële middelen, implementatie van de drie maatschappelijke decentralisaties en het vergroten van de transparante overheid, staat de gemeente Overbetuwe voor de uitdaging om nog meer grip op de bedrijfsvoering te krijgen.

Om deze uitdagingen op een goede manier in onze organisatie te borgen, zijn we op zoek naar een

Concerncontroller

met visie en analytisch vermogen, die initiatiefrijk en overtuigend is en resultaatgericht samenwerkt.  

De concerncontroller rapporteert en legt verantwoording af aan het directieteam, dat wordt gevormd door de gemeentesecretaris en de directeur bedrijfsvoering. In uitzonderlijke gevallen rapporteert de concerncontroller rechtstreeks aan het College van B&W. De concerncontroller is lid van de staf en is vanuit die rol sparringpartner van de beide directeuren. De concerncontroller heeft een directe functionele lijn met de directeur bedrijfsvoering en de gemeentesecretaris is als de algemeen directeur de hiërarchisch leidinggevende.

De concerncontroller draagt zorg voor het (door)ontwikkelen, implementeren en beheren van een effectief concern-breed planning & control-systeem en geeft hiermee inhoud aan zijn adviserende rol richting het directieteam, het College van B&W en de ambtelijke organisatie.

Overwegende functiekenmerken / resultaatgebieden:

  • Adviseren van het directieteam en na overleg met het directieteam adviseren en rapporteren aan bestuur over effectieve en efficiënte bedrijfsvoering.
  • Anticiperen op in- en externe regelgeving en het vertalen naar adviezen aan het directieteam, rekening houdend met concernbrede aspecten.
  • Adviseren van directeur Bedrijfsvoering bij de ontwikkeling van de planning- en controlcyclus (financieel, juridisch, personeel en organisatie etc.), over strategische bedrijfsvoeringaspecten en het realiseren van een zelfcontrolerende organisatie.
  • Adviseert over, implementeert en operationaliseert beleids-, control en beheersinstrumenten en programma’s ter optimalisatie van organisatiesturing en bedrijfsvoering.

Functie-eisen:

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Ruime ervaring als controller
  • Ruime ervaring met het acteren in een complex bestuurlijk-ambtelijk maatschappelijk krachtenveld
  • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen, implementeren en beheren van een goed werkend planning & control-systeem.

Wij bieden een salaris van minimaal € 3392 en maximaal € 5105 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor informatie over de functie of over de procedure kunt u contact opnemen met Sander Geerts (06-51922098 of sander.geerts@geerts-partners.nl) van bureau Geerts & Partners, die voor de gemeente Overbetuwe de procedure begeleidt.

De sollicitatiebrief met CV kan voor 10 juni gericht worden aan info@geerts-partners.nl o.v.v. Concerncontroller gemeente Overbetuwe.

De gesprekken met Sander Geerts zullen op 16 of 17 juni plaatsvinden.

De gesprekken bij de gemeente Overbetuwe op 26 juni. Terug naar overzicht


Contactgegevens
Kantoor Vught
Aloysiuslaan 2
5262 AH Vught

T073 73 70 115
Einfo@geerts-partners.nl

Kantoor Born (Limburg)
Kasteelhof 1
6121 XK Born

T073 737 0115
Einfo@geerts-partners.nl
Navigatie